EasyJet nastavlja širenje na hrvatsko tržište

easyjet
Vodeća europska zrakoplovna kompanija EasyJet nastavlja širenje na hrvatsko tržište otvaranjem sedam novih ruta iz Hrvatske, uključujući četiri nove rute iz Pule za Basel, Liverpool, London Southend i Milano Malpensa. EasyJet trenutno opslužuje 46 ruta iz četiri hrvatske zračne luke, Dubrovnik, Pula, Split i Zadar.

Prvi letovi EasyJeta na novim rutama iz Pule počinju 25. srpnja, kada će sletjeti prvi zrakoplov iz milanskog aerodroma Malpensa. Zrakoplovi će letjeti na liniji Milano - Pula - Milano ponedjeljkom, srijedom i petkom. Dan kasnije započinju letovi za Basel, a Pula će s Baselom biti povezana dvaput tjedno, zrakoplovima koji će letjeti utorkom i subotom. London Southend počinje letjeti 28. srpnja, a letjet će utorkom i nedjeljom, dok se prvi zrakoplov iz Liverpoola očekuje 29. srpnja i letjet će u ritmu srijeda nedjelja.

Na taj način EasyJet proširuje izbor hrvatskih putnika u povezivanju s europskim primarnim odredištima po prihvatljivim cijenama, kao i europske turiste kojima se na ovaj način omogućava da uživaju u predivnoj dalmatinskoj obali, ili srcolikom Istarskom poluotoku.

Karte su u prodaji za letove prema svim destinacijama te ih od sad možete pronaći na easyJet.com, na easyJet mobilnoj aplikaciji i putem globalnih distribucijskih sistema.

- Vrlo smo uzbuđeni što ćemo iduće godine pokrenuti sedam novih ruta iz Hrvatske, nudeći preko milijun mjesta na prodaju tijekom 2018. godine prema i iz Hrvatske, rekao je Ali Gayward, menadžer EasyJeta.

Prema njegovim riječima, EasyJet očekuje rekordno ljeto sljedeće godine, s više od 3.100 letova i više od 540.000 mjesta koje nude na prodaju do i iz Hrvatske u srpnju i kolovozu 2018. godine. Od prvog leta u Hrvatsku, sada već daleke 2009. godine, EasyJet je prevezao više od 3,8 milijuna klijenata, podupirući na taj način sve veću hrvatsku turističku industriju.

- S preko 46 ruta iz Hrvatske, EasyJet se obvezao da će putovanje biti lako i pristupačno za naše hrvatske kupce nudeći im široku povezanost s glavnim europskim gradovima, bilo da se radi o poslovnom putu, tzv. city break putovanju ili posjetu prijateljima i rođacima, zaključio je Gayward.