DRAMA U TROGIRU Upucan muškarac, policija traga za umirovljenim kolegom

Pucnjava Trogir
Slobodna Dalmacija

Danas oko 12:15 u Trogiru je iz vatrenog oružja u glavu upucan muškarac. Vozilom hitne pomoći odvezen je u splitsku bolnicu. Stanje mu je kritično i u ovom trenutku nije izvjesno hoće li preživjeti, doznaje Dalmatinski portal.

Napadač je u bijegu

Specijalna policija traga za počiniteljem i provodi istraživanje. Identitet osumnjičenog je poznat i sve raspoložive snage usmjerene su na potragu. Prema neslužbenim informacijama, radi se o bivšem policajcu Branku Mamiću koji je već privođen radi obiteljskog nasilja i nesuglasica sa suprugom.

Dalmatinski portal navodi da je umirovljeni policajac bio nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora za sedam kaznenih djela na štetu supruge i djece. Od toga je u zatvor trebao ići 10 mjeseci, dok mu je ostatak kazne od godinu i osam mjeseci bio uvjetan s rokom provjere od pet godina. Pritvor mu je zamijenjen mjerama opreza te mu je propisan i psihosocijalni tretman.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, bivši policajac je osuđen jer je divljao po kući pred suprugom i petero djece uvjeren da ga žena vara sa susjedom. Na suprugu je fizički nasrnuo, držao pištolj i prijetio da će ih ubiti. Ispalio je hitac u zid.

Policija objavila fotografiju napadača

Na web stranici PU splitko-dalmatinske objavljen je i poziv svim građanima da se jave svi koji su ga možda vidjeli.

Pucnjava Trogir

"Pozivamo građane da ukoliko imaju informacija o osobi s fotografije ili znaju gdje se nalazi o tome odmah obavijeste policiju na broj 192‘.

Na fotografiji je muškarac koji se dovodi u vezu s događaje od 29. lipnja 2023.godine Trogiru u kojem je iz vatrenog oružja ozlijeđen muškarac i ostvarena su obilježja kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju.

Također, u ovom trenutku raspolažemo s informacijama da osoba koristi osobna vozila i to automobil marke BMW X5, crne boje registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z.

Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o osobi s fotografije ili znaju gdje se on nalazi ili ukoliko su vidjeli naprijed navedena vozila da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192. Također, pozivamo građane da se ne približavaju osobi ukoliko ga uoče, nego da odmah pozovu policiju.

Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila: [email protected]".