Dr. Dalma Kalogjera: Kobra Vesna i obitelj krvnika Pusić – Anđelinović

Poštovani Predsjedniče Hrvatskog Sabora Leko,

Časni Hrvatski Parlamentarci,

Za ovo moje pismo Vama spremam se već 20 i više godina. Apsolutno je nekarakteristično za mene da oklijevam u nečemu 20 godina. Osobito ne u vršenju svoje gradjanske dužnosti.

Ovo pišem pro domo sua ili za svoju dušu:

U spomen na pokojnog vizionara, neprežaljenog hrvatskog Predsjednika Tuđmana.

I u ime svih onih koji u se osjećali ranjeni u svom ponosu i u svojoj duši kad je mahnita i "otrovna" Vesna Pusić zaskočila Generala Gotovinu i ostale pobjednike i pravednike Domovinskog rata...

Ovo pišem kao poseban znak pijeteta za 1700 (tisuću i sedam stotina) hrvatskih boraca koji su počinili suicide u hajkama na njih koje je u največem dijelu orkestrirala Vesna Pusic i koju ništa ne može oprati od odgovornosti za njihov suicid..

Također, iz posebnog pijeteta za pokojnog generala Ivana Koradea koji je tragično završio pucajući na druge i izvršivši suicid. Naime, izluđen iznad granica podnošljivosti, tragično je zaglavio kao kolateralna žrtva Vesninog poganog projekta. I Vesninih poganih ambicija.

Generale Korade, nadam se da ste našli svoj mir u nebu. I da ste zadovoljni mojim naporima s pismima Hrvatskom Državnom Saboru da „pogana" Vesna konačno bude suočena s odgovornošću za svoja zlodjela. Ne mogu garantirati uspjeh, ali ja se nadam da ste s ovim naporom zadovoljni.

I iznad svega, ovo činim za Vas, GENERALE GOTOVINA!

Da počnem na početku. Vesnu Pusić poznajem kao i njezinu obitelj. Odrasle smo u Zagrebu. Nakon prve godine studija, ja sam imigrirala u USA.

U doba Hrvatskog Proljeća;

Njezinu obitelj i roditelje imam u dobrom sjećanju. Prema meni su bili ljubazni.

Točno je da je dio te obitelji ugledan.

O svemu ostalom, nisam tada imala pojma. Ni u snu. Da ću se naći potaknuta, nakon gotovo 30 godina, da pišem pismo s ovim naslovom je nešto sto ne bih zamislila - ni u snu.

Evolucija je Vesne iz kćerke jedne, recimo ugledne obitelji, u osobu koja će od samog početka hrvatske borbe za nezavisnost podrivati same temelje i to raditi u kontinuitetu barem 20 godina - (ni)je misterij.

Nastavljam sa sagom Vesne Pusić i njezinom evolucijom u jednu od najkobnijih osoba novije hrvatske povijesti.

Dr. Grga Anđelinović- Krvnik

Da je brat Vesninog djeda bio krvnik bilo kakve vrste je misterij za mene. Ovdje mi je jedan ugledni znanstvenik na jednoj proslavi rekao "Kako mogu imati Vesnu Pusić u Vladi kad joj je djed pucao u Hrvate." Mislila sam da je to neka metafora za agresivno djelovanje.

Da je Grga Anđjelinović izdao zapovijed da se puca u dio hrvatske vojne elite, tj. članove Kraljevske Hrvatske Domobranske Pukovnijje - 25 i 53 (ovo još nisam znala). Dakle! Da je on odgovoran za "Prosinačke žrtve" (prosinac 1918.). Da je pucao u hrabre hrvatske vojnike i časnike koji su protestirali protiv nelegitimnog i nasilnog ujedinjenja u srpsku Monarhiju ili Jugoslaviju. Zajednica koja se usprkos tome što je, u datim okolnostima, bila obećavajuća - pokazala fatalnom u obe svoje povijesne varijante.

Grga je nakon tog čina državnog terorizma izjavio "JA SE SA SVOJIM KRVAVIM RUKAMA PONOSIM!".

Je li je Vesna Pusić odgovorna za kriminalne čine brata svog djeda - dr. Grge Andjelinovića?

Nitko od nas nije odgovoran za čine svojih predaka - niti može svojatati njihove zasluge.

Dakle, da Vesna ima ovu odvratnu tajnu u svojoj obiteljskoj povijesti (a tko je bez grijeha - neka prvi baci kamen); dakle, za taj je grijeh ne može nitko goniti. Da je ona provela ostatak svog života kao sveučilišni profesor ili u bilo kojoj građanskoj funkciji - nitko ovdje ne bio tu odvratnu tajnu vadio iz sanduka.

Ali, ako se prati cijelokupno djelovanje obitelji Pusić - Anđelinovic u kontinuitetu od 1918. do dana današnjeg - dakle, ovo ispada gotovo 100 godina - veoma je očito da su članovi te obitelji djelovali kao otvoreni zatornici ideje hrvatske samostalnosti. Kad nisu mogli aktivno pucati u ideju slobode - onda su to činili na podmukli i zmijski način.

NISAM JE SLUČAJNO NAZVALA KOBROM.

Nevjerojatno ali istinitio - ta tobože educirana obitelj zagovarala je ideju u 20. stoljeću da Hrvatska valjda jedina na svijetu nema osnove za opstanak kao samostalna država. Premda njezini hajdučki članovi nisu to pravo poricali čak ni Zimbabweu.

Ali, ovaj jedinstveni rasizam je nesto što u dubini svoje zle duše vjeruje osoba koju su HRVATI besramno postavili na sve moguće blistave funkcije u Vladi i dali toj unuci (striktno govoreći djedov brat je bio Anđelinović) FUNKCIJU MINISTRICE VANJSKIH POSLOVA

VESNICA MINISTARKA VANJSKIH POSLOVA - Ovaj vaudville hrvatska Dijaspora već predugo prati i budite uvjereni da nam ni jedan detalj nije promaknuo.

Da ponovim: očito je Vesna Pusić osoba prosječnih sposobnosti. Ona je OK intelektualno, ali nista više od toga. Da je briljantna moja bi kritika nje i njezine uloge u u Hrvatskom političkom establishmentu bila daleko blaža.

Najsramniji nepotizam

Ponavljam očitu činjenicu koja je itekako svima poznata. Vesna duguje svoju akademsku karijeru redovitog profesora isključivo prestižu i utjecaju svog oca, pokojng akademika Eugena Pusića.

Ovu sramotnu činjenicu najočiglednijeg nepotizma napominjem isključivo zato jer je ogromni egzodus hrvatskih intelektualaca u vrijeme Hrvatskog Proljeća (1971.) bio itekako uvjetovan činjenicom da Hrvati nisu mogli tek tako na sveučilišne pozicije u Zagrebu i da im je zakinuta šansa da preuzmu vodeće uloge u hrvatskom establishmentu. Uloge koje pripadaju sadašnjoj ili budućoj eliti.

Bilo kakve poželjne uloge. Sve je to jednostavno bilo " zakapareno"... Do daljnjega.

Hrvatska elita je jednostavno protjerana.

Ta besramnost u uskraćivanju položaja u vođenju države te brojnim drugim ulogama cijeloj jednoj generaciji - jedan je od najsnažnijih izvora mržnje koja je eventualno došla glave bivšoj državi.

Mladi obećavajuci ljudi, sinovi i kćeri otisli su zauvijek. Ako nisu željeli otići osnovati svoje karijere u PRNJAVORU.

Eventualno je stigla kazna za ovu vrstu tiranije..

Nastavljam ovaj dugo odgađani esej te osvrt na sramotne čine nažalost hrvatskih izroda - raznih članova obitelji Pusić - Anđelinović.

Uloga BRATA "HAJDUKA S BRKOVIMA" - ZORANA PUSIĆA

Ovdje nam antropologija dolazi u pomoć. Izgled brata Vesninog - Zorana Pusića stopostotno otkriva oličje "balkanskog hajduka". Naime, on je netko tko doslovce plaši svojom nadmenom pozom i "staljinskim brkom". Bez pod Bogom bilo kakve korisne vještine - Pusić Zoran je zoran (klasičan) primjer osobe bez ikakvih zasluga koja je umjetno održana. On je notorni krivokletnik i jedna od najsramnijih spodoba koju kolonizatori Hrvatske održavaju u društvenom životu Hrvatske. On također treba odgovarati.

On je nastavak gadljivog modela da se svi članovi obitelji trebaju uposliti udomiti i ostati u Zagrebu; dakle: modela preostalog iz korumpiranog bivšeg sistema.

ULOGA VESNE PUSIĆ U PROGONU GENERALA GOTOVINE i ostalih

Kao što sam već ranije rekla na početku pisma. Ovo pišem za svoju dušu: U spomen na pokojnog hrvatskog vizionara, neprežaljenog Predsjednika Tuđmana - u ime svih onih koji su se osjećali ranjeni u svom ponosu i svojoj duši kad je mahnita i otrovna Vesna Pusić poput kobre skočila na Generale.

Njezina je uloga u otrovnom planu da se General Gotovina te ostali optuže za progon srpskih građana i da se krvava pobuna Srba u Hrvatskoj i oružana agresija protiv - ne samo Hrvatske države nego hrvatskog naroda - prikaže kao građanski rat. Naime, srpske pobunjenike koji su ognjem i mačem išli na svoje hrvatske susjede trebalo je prikazati kao nevine civile, koje progone "ustaški" monstrumi.

Ja sam sudjelovala u rehabilitaciji nekoliko ranjenika u USA. Jedan od kojih je bio mladi, lijepi čovjek kojeg je ranila njegova susjeda - jedna mlada Srpkinja sa snajperom. Njemu je to čudoviste kojeg bi se čak i Drakula stidio, odnijela cijelo rame i dio ruke. Njemu je prijetila amputacija i ostao bi bogalj da ga nisu u Americi spasili, bez ikakve naknade, američki kirurzi. Ovo je bilo u sklopu humanitarnog projekta kojeg su vodili uglavnom hrvatski liječnici i humanitarci.

Ovaj mladi čovjek došao je u USA s jednim sudrugom iz Srednje Bosne koji je nagazio na minu koja mu je odnijela dio stopala. Njemu je također prijetila amputacija jer, znate, srpski "civili" su postavili te kobne mine. No on je spašen i rekonstruirano mu je stopalo, nekim čudom.

Obojica su bili MUSLIMANI.

To je znate u skladu s izjavom Vesne Pusić da je Hrvatska agresor u Bosni.

Ovaj dio osvrta zove se VESNA PUSIC- TRAGOM VELEIZDAJE

dr. sc. Ivo Biondić hrvatski je znanstvenik koji se bavi DRAMOM HRVATSKE POVJESNE IDENTIFIKACIJE. O tome je napisao sjajnu knjigu "Historia reducta- drama hrvatske nacionalne identifikacije" (Zagreb, 2006.). U vezi s tim napisao je veoma značajan osvrt:

ERASMUS-GILDA - ZLOČIN ZA PISAĆIM STOLOM.

U tim radovima, on nepobitno dokazuje napore Vesne Pusić i njezinih najbližih suradnika da sabotiraju i potkopaju same temelje tek rođene hrvatske države i demokracije. Zapravo ne tek rođene. Nego 1993. godine kad je rat bjesnio u najžešćem obliku u Hrvatskoj (a da o Bosni i Hercegovini ne govorimo), koja se doslovce borila za opstanak. Dakle, u vrijeme ORUŽANE AGRESIJE NA HRVATSKU, Vesna je sa (veliko)srpskim i hrvatskim "nezavisnim intelektualcima" organizirala niz inicijativa glede obnove jugoslavenske zajednice. Za ovo, dakako, ne krivim srpske intelektualce.

 

OPTUŽUJEM VESNU PUSIĆ!

J'ACCUSE!

VESNA PUSIĆ - TRAGOM VELEIZDAJE: "Erasmus Gilda - Zločin za pisaćim stolom" (Ivo Biondić)

Skup u Mimari 1993. pod naslovom "Srbi i Hrvati"

"Tadašnji skup je okupio mahom jugoslavenski orijentirane intelektualce s prostora bivše države (Jugoslavije) koji su se iza zatvorenih vrata pitali kako se dogodilo gdje je počelo i zašto je bilo.

Pusićka je priznala da ta pitanja, premda su se smatrala važnima, ipak nisu zamišljena kao glavna tema skupa.

Glede toga, također je priznala dogovoreno prešućivanje Memoranduma SANU (1986.), na čijim je temeljima Milošević započeo krvavi pir koji dovodi do raspada tadašnje države .

U skladu s tim junior Goldstein svjedoči (1998.) da je među hrvatskim 'nezavišnjacima' bio prihvaćen dogovor "DA SE NE POSTAVLJA PITANJE GRANICA I PITANJE ODGOVORNOSTI ZA RAT.

Nadalje, senior Goldstein tvrdi da se usprkos tome nije moglo izbjeći pitanje uzroka raspada bivše države i, s tim u svezi, svjedoči: kako su se većina govornika trudili, u raznim nijansama IZJEDNAČITI KRIVNJU NA OBJE STRANE."

Zasto je ovo važno naglasiti?

Zato jer je kasnije haaški tribunal, na čelu s Carlom Del Ponte, implementirao tezu "o zajedničkoj odgovornosti za rat" (a ista teza ulazi u sferu svjetske publicistike).

Vesna PUSIĆ - TRAGOM VELEIZDAJE

Skup u SARAJEVU (1994.) pod nazivom "Muslimani i Hrvati"

" Na tom je skupu Hrvatska jasno označena kao agresor na drugu državu (uostalom to je Pusićka i javno izrekla u Hrvatskom Saboru).

Tako smo, polako ali sigurno od žrtve velikosrpske agresije postali interni ('očišćeni' Srbi u Oluji) i eksterni agresori (napad na B i H) - sve skupa svedeno pod zajednički nazivnik udruženi zločinački poduhvat."

(citat preuzet iz prof. dr. sc. Ivo Biondić , ERASMUS GILDA - ZLOČIN ZA PISAĆIM STOLOM).

TRAŽIM KRIMINALNI PROGON VESNE PUSIĆ!

Hrvatski Sabornici i Sabornice, poštovani Predsjedniče Sabora Leko,

nadam se da sam uspjela ukazati na političko djelovanje Vesne Pusić

koje se, tijekom najmanje 20 godina, može svesti na

UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT VELEIZDAJE I AGRESIJE

NA TEMELJE HRVATSKE DRŽAVE.

Doduše, ne oružane agresije kakvu je demonstrirao njezin predak Grga Anđjelinović,

nego agresije što se postiže podmuklim "zmijskim djelovanjem."

S obzirom na to, Vaša je dužnost da neodgodivo tražite krivično gonjenje Vesne Pusić za najteže povrede protiv hrvatske države:

1) ZLOČIN VELEIZDAJE- za ovo ne postoji neka osnovana sumnja. Za ovo postoji BRDO DOKAZA koje su Vam hrvatski nezavisni intelektualci dostavljali i stavljali na znanje 20 godina.

Ne par dana, ne par sekundi, NEGO DVIJE DEKADE.

2) PROGON GENERALA GOTOVINE i ostalih. Ovaj herostratski pothvat dio je "zmijskih gena" Vesne Pusic. Još mi nije poznato da ijedna država koja je krvavo izborila samostalnost i pobijedila u ratu počne progoniti i kriminalizirati pobjedničku vojsku- kao strategiju poništenja vojne pobjede.

PO ČEMU OVO NIJE EKVIVALENT VOJNE AGRESIJE?

Za Vesnu nemam olahotnih okolnosti. Nastojim ih pronaći. Iz njezinih "političkih" usta, u toku dvije dekade, izlaze mahom poganosti - čak ni jedna jedina riječ koja bi se mogla nazvati čak i približno domoljubnom.

Vesna nije luda. VESNA DEMONSTRIRA ZLOĆU. Jedna od rijetkih suštinski zlih ljudi koje poznajem.

Nitko nije Vesnu silio da se uvalja u najveće prljavštine i poganosti protiv vlastita naroda. Ona je tamo završila jer je jedina i najosnovnija karakteristika njenog karaktera glad i žeđ za moći. I ona se, tragom pretka Grge Anđelinovića, "SA SVOJIM KRVAVIM RUKAMA PONOSI!"

Vesna je žrtva svoje pogane ambicije. Postala je monstrum - a tupa je. I ima tupave projekte. Za ovako silno agresivnu osobu, ona je dosadnija od kamena.

Hrvatska država duguje svima da krivično goni Vesnu Pusić. Ja se ne zalažem za esktremne kazne - ne zalažem se ni za neke osobito stroge kazne. ALI ONA MORA ODGOVARATI.

Ona nije uglađena osoba. Ona samo tako površinski izgleda. Ona nosi u sebi nažalost nasljeđe tvrdokornih "balkanskih hajduka" koji su tragična posljedica jezive turske okupacije Bosne i Srbije te hrvatskih krajeva pola milenija.

Takvima nije mjesto u MLADOJ HRVATSKOJ DEMOKRACIJI

Dr. Dalma Kalogjera

portal.braniteljski-forum.info