Dominantni Pero Ćorić u emisiji „Otvoreno“ na HRT 1!

U emisiji koju je vodio i uređivao Mislav Togonal, a na temu uvođenja obveznog vojnog roka što je inicirao HSP AS, još su sudjelovali bivša ministrica obrane Željka Antunović, dekan VERN-a Vlatko Cvrtila i zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić. U izuzetno zapaženom i dominantnom nastupu, glavni tajnik stranke Pero Ćorić iznio je jasne i nedvosmislene stavove po pitanju obrane i nacionalne sigurnosti te tako otvorio nove vidike na ustroj Hrvatske vojske čiji se značaj već 15-tak godina nastoji marginalizirati.

Uz brojne primjere i s kvalitetnim analitičkim pristupom, glavni tajnik Pero Ćorić ukazao je kako je uvođenje vojnog roka nužnost po pitanju nacionalne sigurnosti, ali i sa stajališta dodatnog poticaja nacionalnoj ekonomiji kroz dodatno zapošljavanje vojne, prehrambene, tekstilne i obućarske industrije.

Ovaj nastup glavna je vijest dana u svim značajnim elektronskim medijima, a iznesene stavove glavnog tajnika Pere Ćorića možete pročitati u nastavku teksta.

„Moramo se očuvati u vremenima koja su pred nama. Vojni rok je neophodan. Imaju i ekonomski razlozi o tome. Maknut ćemo nezaposlene s ulice, od kocke, kladionica... Dobit ćemo čvrste i stabilne muškarce. Žene će ići dragovoljno. Potaknut ćemo tekstilnu industriju. Imat ćemo s kima računati u poplavama i požarima. Puno je prednosti, a mi ne vidimo mane. Nato i nije neki argument jer se Turci i Grci između sebe sukobljavaju, a članovi su NATO-a. A tu je i Domovinski rat" - istaknuo je u uvodu glavni tajnik Pero Ćorić.

Na tezu analitičara Vlatka Cvrtile kako za Hrvatsku nema realne ugroze nacionalne sigurnosti, argumentirano je reagirao saborski zastupnik HSP AS Pero Ćorić: „Teza da nema ugroze ne stoji. Mi nismo suvereni, recimo Šarengradska ada je okupirana. Migranti ljudima prolaze kroz dvorišta. Ljudi idu u Siriju u borbu. Nama treba vojska. Mi imamo šuplju granicu. Orban mobilizira vojsku jer EU i Turska nikad neće stvoriti sporazum. Postoji direktna vojna obveza na srednjoj razini. Dajemo prijedloge. Neka odrežu agencije i uvedu vojni rok. Načelnik stožera general Šundov govorio je o važnosti ljudskih potencijala" - neke su od glavnih teza postavljenih od strane glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića, a za koje prisutni u studiju nisu imali odgovarajuće protuargumente o čemu najbolje svjedoči izražena podrška gledatelja koji su se putem SMS poruka i Facebooka javili u emisiju „Otvoreno".

Tportal; 24 Sata; Večernji list; Index; N1; Direktno; Dalmacija News;