FOTO  Dokumentarni film ‘Sve je bio dobar san’ nastavlja svoju turneju po kinima u Hrvatskoj

Dokumentarni film ‘Sve je bio dobar san’ nastavlja svoju turneju po kinima u Hrvatskoj

Ovaj film je izazvao veliku pažnju u javnosti i veliki odaziv gledatelja diljem Hrvatske, ali ne i zanimanje najpozvanije institucije koja u Hrvatskoj podupire ovakvu vrstu filmskog stvaralaštva, a zove se Hrvatski audiovizualni centar.

Iako je film snimljen kao pravi autorski dokumentarac, a ne kao naručen ili politički, ovaj film postao je pravi hit, nakon izlaska iz kino dvorane nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer pokušava prikazati jednu drugačiju istinu o Domovinskom ratu kroz vizuru i oči stranaca, odnosno majke Francuskinje koja traga za posmrtnim ostacima svoga sina.
Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san' proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svojeg sina.

Ovaj tjedan svoju projekciju film će imati u Zadru, Sinju i Vodicama po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 18. svibnja 2016. s početkom u 19 sati, ZADAR, Kazalište lutaka, Sokolska 1.
- četvrtak, 19. svibnja 2016., s početkom u 19 sati, SINJ, Gradsko kino, Ulica Žrtava rata.
- petak, 20. svibnja 2016., s početkom u 20 sati, VODICE, u Kulturnom centru Vodice (kino Vodice), Ive Čaće 8.
Pokrovitelji projekcija su Grad Zadar, Grad Sinj, Udruga Hvidra Zadar, Turist Hotel Zadar, Grad Vodice i Udruge proistekle iz Domovinskog rata.