Dok su obitelji sahranjivale najbliže, policajac im iz kuća krao nakit, novac, zlato...

Dok su obitelji sahranjivale najbliže, policajac im iz kuća krao nakit, novac, zlato...

Odredio sam osumnjičeniku istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na očevice", rekao je sudac Ivan Perković za Hinu i dodao da se policajac branio aktivno uz odvjetnika po službenoj dužnosti.

Prema priopćenju policije i Državnog odvjetništva u Karlovcu, u petak je na Općinskom državnom odvjetništvu saslušan 29-godišnji policajac kojeg su u srijedu tijekom provale u jednu obiteljsku kuću zatekli na djelu i uhitili kolege iz Policijske uprave karlovačke. Kroz daljnje kriminalističko istraživanje utvrdili su da je u više sličnih kaznenih djela protupravno stekao više od 100.000 kuna.

Odlukom načelnika Policijske uprave uhićeni je policajac "udaljen iz službe do okončanja postupka".

Prema policijskom priopćenju 29-godišnji je policajac kod uhićenja bio izvan službe i u civilnoj odjeći, a sumnjiči ga se za ukupno sedam kaznenih djela počinjenih tijekom ožujka, travnja i lipnja ove godine, te lipnja prošle godine.

Općinski državni odvjetnik je nakon ispitivanja osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu predložio određivanje istražnog zatvora "zbog osnovane sumnje da je osumnjičenik od lipnja 2014. do lipnja 2015. godine počinio tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela teške krađe u pokušaju", navodi se u priopćenju. On je za vrijeme dok su oštećenici bili odsutni zbog prisustvovanja pogrebu otuđivao iz obiteljskih kuća novac i nakit, pričinivši time materijalnu štetu veću od 100.000 kuna, piše u DORH-ovom priopćenju.

Izvor: jutarnji.hr