Dok smo branili svoj narod, drugi su pljačkali i krali

branitelji
...te drugim građanima jer, kako ističe, branitelji nisu doveli državu u sadašnje stanje te im nitko ne može oduzimati njihova, u ratu stečena prava.

Predsjednik županijske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Darko Nađ rekao je na konferenciji za novinare kako su branitelji "u recesiji od 2002. godine", kada su im, dok je ministar bio Ivica Pančić, smanjene mirovine, invalidnine i druga prava.

- Dok su branitelji branili svoj narod, drugi su krali, pljačkali i uništavali tadašnju društvenu imovinu. U ratu smo stvorili svoju državu, ali smo na putu da je u miru izgubimo - ustvrdio je Nađ.

S obzirom na iskazani interes javnosti za objavu popisa hrvatskih branitelja Nađ je rekao kako braniteljske udruge, među ostalim, traže da se objavi kako su se privatizirale hrvatske banke, koje su sanirane milijardama kuna iz državnog proračuna, te da se objave ugovori o prodaji Hrvatskih telekomunikacija i Ine.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić pozvao je čelnike ostalih braniteljskih udruga Đuru Dečaka, Tomislava Merčepa te predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića da se izbore za zaštitu socijalnih prava branitelja.

- Pozivam ih da pred Hrvatskim saborom prosvjeduju protiv manipulacija s našim stečenim pravima i nadam se da će to napraviti jer ne bi bilo lijepo da mi dolazimo pred Sabor - rekao je Kolobarić i dodao kako su branitelji "stvarali ovu državu" te da vjeruju u državne institucije.

hina