Djelatnik MUP-a uznemiravao djevojke porukama

poruke, policijski službenik, djevojke
Njegovi nadređeni su procijenili da su njegove poruke koje je upućivao tim ženama neprimjerene, odnosno da nisu u opisu djelokruga rada policijskog službenika, doznaje Slobodna Dalmacija.

"Zna se kako policija može komunicirati s građanima ako je nešto zanima. Jedan način je telefonski poziv na mobitel ili telefon osobe gdje se osobi izriče obavijest da treba doći na obavijesni razgovor i točno mjesto gdje će to učiniti. Drugi je način upućivanje službenog poziva na kućnu adresu te osobe", kazao je izvor Slobodne dobro upoznat s policijskom procedurom.

Nekoliko izjava problematično?

Navodno je djelatnik djevojkama slao poruke: Gdje ćemo se naći?, 'Trebali bi se nas dvoje vidjeti' i slično što je uznemirilo djevojke, te su tražile razgovor s njegovim nedređenima.

U MUP-u su djevojke pokazale uznemirujuće poruke, a kao vrlo problematičnima ocijenjene su tri-četiri 'izjave' koje će i biti predmet disciplinskog postupka.

Nije bilo eksplicitnog poziva na seksualno druženje

On i dalje radi i čeka početak rasprave na Prvostupanjskom disciplinskom sudu MUP-a u Splitu.

U tim porukama prema informacijama koje je dobila Slobodna Dalmacija nije bilo eksplicitnog poziva na seksualno druženje s dvjema djevojkama.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Danas.hr