Divljak na motociklu u 24 minute napravio milijun kuna vrijedne prometne prekršaje

brza vožnja, video, Uhićen

Ajme, šta mi se ne da čekati ova zelena svitla, govori Adrian P. (19) u videu u kojem je snimio jurnjavu splitskim ulicama. Napravio je više od 80 prometnih prekršaja u nešto više od 24 minute koliko se snimao. Policija ga je uhitila.

Mladi youtuber jedno vrijeme sigurno neće objavljivati svoje videouratke jurnjave. Naime, splitski policajci uhitili su ga u utorak navečer zbog objave videa njegova divljanja na motociklu, piše 24sata

Više puta je prošao kroz crveno svjetlo na semaforima, vozio je po nogostupu, prelazio preko pune crte. nije poštovao ograničenje brzine, oduzimao drugim vozačima prednost, a u blizini jedne škole prošao je čak brzinom od 150 na sat.

Ironično, u snimljenom videu išao je u policijsku upravu kako bi obavio razgovor vezan uz prethodno divljanje na cesti. U Marjanskom tunelu vozio se preko dvije pune crte i između automobila, a u videu govori kako bi pokazao “Suzanu”, kako naziva svoj motocikl Suzuki, da vozi do 250 kilometara na sat, ali je tunel pun prometa.

- Taj video snimio sam prije dva tjedna. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Pričao sam bez veze i cilj mi nije bio činiti prekršaje. Moja strast prema autima i motorima traje još otkad mi je bilo 10 godina. Dok je moj otac letio kao pilot, na aerodromu u Sinju prakticirao sam vožnju. I naučio. Posuđivao sam auto, vozio gradom bez vozačke, a čim sam navršio 18 godina, položio sam vozački - rekao je za Jutarnji Adrian o tome kad je snimio video zbog kojeg je uhićen.

Dodao je da već dvije godine snima svoje vožnje i objavljuje ih na društvenim mrežama.

- Gdje je riskantno, poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi. Nisam imao ni prometne nesreće jer predviđam situacije, korak sam ispred drugih vozača - rekao je Adrian za Jutarnji.

Policija je priopćila da su proveli kriminalističko istraživanje zato što je Adrian počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu. Zbog divljanja na cesti prijeti mu do tri godine zatvora.

Predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će policija podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Osim obijesne vožnje, policajci su utvrdili da je napravio i više različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, radi čega će također biti procesuiran. Također, oduzeli su mu motocikl s kojim je jurio splitskim ulicama i napravio prekršaje.

Policija ga je poslala i na izvanredni liječni pregled.

 Zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da mladić nije sposoban sigurno upravljati vozilom, te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, biti će upućen na izvanredni liječnički pregled, te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje - priopćili su iz policije.

Video jurnjave koji traje 24 minute je maknut s njegova profila, ali on i dalje postoji na YouTubeu.

Pobrojani su njegovi prekršaji, kojih je više od 80, a kazne koje bi za njih trebao platiti prelaze i milijun kuna.