Dernek na Pantovčaku bez naroda: Tko kaže da ateisti ne slave Božić?

Dernek na Pantovčaku bez naroda: Tko kaže da ateisti ne slave Božić?
Zanimljivo kako hrvatski političari, među kojima su u prvim redovima članovi partije, predvođeni Nenadom Stazićem i Zoranom Milanovićem, uključujući i Vesnu Pusić, vrlo brzo postaju vjernici kada se treba prežderati i najesti na račun većine hrvatskih građana, među kojima su u većini opet ti vjernici koje aktualni režim nastoji preodgojiti. Zašto predsjednik nije organizirao domjenak povodom Dana Republike ili uoči 101. rođendana Carle del Ponte? Vjerojatno bi bilo prikladnije, iako ne vjerujemo da bi bilo puno jeftinije?

Na domjenku okupilo se sve što u Hrvatskoj ima novaca, dakle, ni traga prosječnim hrvatskim građanima. Građani ipak, iako ne svojom voljom, sudjeluju na sličnim dernecima, naime, oni te derneke financiraju, na kojima se uglavnom okuplja privilegirana kasta koja u slobodno vrijeme, a njega ima napretek, ratuje do istrebljenja uvlačeći u svoje besmislene sukobe ionako opljačkani narod. Vrhunski su to glumci kojima Oscar ne gine, ako ne prije, a ono poslije.

Na svakom domjenku nađe se prostora i za ponekog novinara, pogotovo ukoliko se radi o novinarima koji dolaze iz Jutarnjeg lista ili televizija koje svaki mjesec barem jednom uveseljavaju hrvatske građane raznim anketama čiju smo vjerodostojnost vidjeli na posljednjem referendumu. Kako su prognozirali znamo, kako je prošlo ekstremisti su osjetili, još uvijek im pjena ide iz usta. Dernek je lijepa stvar, međutim, ako u njemu nema narodnog štiha, ako narod sudjeluje samo kad ga se muze, i najbolji tulum pretvara se u jeftinu veselicu u krčmi. Drugim riječima, predsjednik najavljuje reforme, dok malen hoda ispod zvijezda, narod gladuje nadajući se da će ipak hrvatski političari otići na zvijezde i tamo ostati. Nismo mi te sreće.

tinolovka-news.com