Daruvarac ne ide u zatvor jer mu je odvjetnik na godišnjem?!

DARUVAR, premlaćivanje, zadar, darko kovačević

Sud je 21. lipnja zaprimio službenu obavijest iz odvjetničkog ureda koji zastupa Kovačevića da radi korištenja godišnjeg odmora od 15. srpnja do 15. kolovoza moli da se ne zakazuju rasprave koje se tiču Kovačevića.

Darko Kovačević Daruvarac je u siječnju ove godine nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja mlade Zadranke u kafiću prošle godine.

U lipnju je ta kazna smanjena na četiri godina, no Daruvarac uporno odbija započeti s odsluženjem kazne. Prvo je zatražio odgodu odsluženja zbog obiteljske situacije, a sada jer mu je odvjetnik na godišnjem odmoru.

Osuđenik Darko Kovačević se trebao javiti u zatvor po pravomoćnosti rješenja kojim mu je odbijena molba za odgodu.
Rješenje je doneseno 23. srpnja i postaje pravomoćno nakon što ga osuđenik primi i u roku od tri dana ako se ne žali na odluku, a ako uloži žalbu, onda nakon što izvanraspravno kazneno vijeće odluči po toj žalbi.

Međutim, ovdje imamo situaciju da je rješenje doneseno 23. srpnja i istoga dana je otpremljeno na adresu osuđenika i njegovog odvjetnika u Zadru. Ni 11 dana od otpreme se nije vratila dostavnica, odnosno dokaz da su zaprimili i jedino što smo mi mogli učiniti je ponoviti dostavu tako da smo danas to i napravili. Također, sud je 21. lipnja zaprimio službenu obavijest iz odvjetničkog ureda koji zastupa Kovačevića da radi korištenja godišnjeg odmora od 15. srpnja do 15. kolovoza moli da se ne zakazuju rasprave u kojima Kovačevićev odvjetnik zastupa - rekla nam je sutkinja Općinskog suda u Zadru Dijana Grancarić.

Daruvarac se tako trenutačno nalazi na slobodi, a 2. srpnja je na zadarskom Županijskom sudu uručeno rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu, no za sada je to svaki put uspio odgoditi.

Kovačevića su proglasili krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

(24sata.hr)