Darko se napio, uzeo hormone, pa krvnički premlatio djevojku, s njenom glavom slomio lavabo

daruvarac
daruvarac
Udarao je njenom glavom u lavabo toliko jako da se lavabo slomio.

Tužiteljstvo Daruvarca tereti za prijetnju i nanošenje teške tjelesne povrede. Državni tužitelj Igor Vulić zatražio je ujedinjenu kaznu od pet godina i šest mjeseci.

- Okrivljeni ne boluje od nikakvih duševnih bolesti, ima samo dijagnozu nesanice, odnosno, poremećaja spavanja zbog griže savjesti - kazao je i dodao kako Daruvarac pije nekoliko tableta dnevno, uključujući antipsihotike, antidepresive i anksiolitike, prenose mediji.

- Za prijetnje apsolutno nisam kriv, a za ostatak optužnice nisam kriv kako se navodi - kazao je Darko Kovačević kome se u Zadru sudi jer je krvnički premlatio djevojku u lipnju ove godine.

- On je nezrela osoba, frustrirana, puna gnjeva prema okolini. Zanemaruje i ne poštuje prava drugih. Sklon je prijevarama, prijetnji i manipulaciji. Kazao mi je kako je, dok je kao dijete živio u Banja Luci, neko njegovoj obitelji prijetio nožem, kao i da su mu bakinu kuću bombom digli u zrak - kazao je izvor.

Daruvarac je istaknuo kako je na dan napada bio na proslavi kod prijatelja. Od 14 do 22 sata navodno je popio dvije litre vina i deset viski-kola. Ipak, to je sve nagađanje jer mu alkotest nije urađen pošto ga je policija uhitila tek sljedećeg dana, poslije napada.

- Jesam ja vama rekao da sam u kafiću u 22 sata naručio čivas? Jesam vam rekao? - pitao je vještaka i psihijatra ovaj nezaposleni automehaničar, dodajući da je tada uzimao i druge tablete.

- Uzimali ste spolni hormon testosteron i hormone rasta, ali to u kombinaciji s alkoholom nema većeg uticaja na uračunljivost od alkohola samog - kazao je liječnik.

U čitanju optužnice čulo se kako je Daruvarac, na opasku gosta kafića da djevojku prestane da bije jer će je tako ubiti, odgovorio - "to i želim". Djevojka je sad u KBC-u Rebro, gdje se oporavlja nakon operacije lica koje joj je poslije napada bilo smrskano.

Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak iskazima svjedoka. Rok za donošenje prvostupanjske presude je 14. prosinac, a ako se do tada ne donese presuda, Kovačević se mora pustiti na slobodu.

Izvor: Dnevni avaz