Darko Kovačević Daruvarac dolazi u Remetinec!

Darko Kovačević Daruvarac dolazi u Remetinec!

Daruvarcu je ostalo za odslužiti tri godine i pet mjeseci zbog premlaćivanje djevojke.

Darko Kovačević Daruvarac broji posljednje sate na slobodi. Neslužbeno saznajemo da je već na putu prema Zagrebu.

Sam je odlučio prijaviti se za izdržavanje kazne iako je još mogao biti na slobodi jer mu zakon to dopušta. Darko Kovačević Daruvarac mora se prijaviti u centar za dijagnostiku u Remetincu. Ondje prolazi provjeru pravosudne policije, oduzimaju mu se stvari koje ne mogu u ćeliju, a zatim prolazi i liječnički pregled.

"Potom odlaze na odjel gdje se smještavaju zatvorenici centra za dijagnostiku gdje voditelj odjela zajedno s upraviteljicom zajedno mi raspoređujemo zatvorenike po spavaonicama", pojasnila je proceduru Ljubica Pilon, upraviteljica Centra za dijagnostiku u Zagrebu.

Svojevoljno se javio

Iako je još mogao biti na slobodi jer mu je odvjetnik na godišnjem odmoru pa nije primio rješenje o izdržavanju kazne, Kovačević je odlučio sam se prijaviti za izdržavanje kazne.

"On u ovom trenutku se ne može javiti bilo kojoj policijskoj postaji pa da ga policija privodi jer u ovom trenutku za njim nije raspisana tjeralica i policija s njim nema ništa. Znači isključivo se mora javit u Centar za dijagnostiku i programiranje", kazao je Miroslav Mihoci, bivši ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Javiti se može do ponoći do kada je porta otvorena, a već sutra bi ondje trebali odlučiti s kime će dijeliti ćeliju.

"Određujemo s obzirom na strukturu koja je u zatvoru i spavaonici. Nećete staviti sve visokorizične zatvorenikeu jednu sobu. Nego ćemo rasporedit, pravimo procjenu manje rizični, srednje rizični, visokorizični tako ih raspoređujemo da ne bi bili svi isti na hrpi", kaže upraviteljica Pilon.

S obzirom na to da je Daruvarac osuđen za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda spada u skupinu visokorizičnih zatvorenika.

Neslužbeno doznajemo da bi nakon centra za dijagnostiku, Darko Kovačević trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvoru u Glini.

"Rješenje o donošenju odluke za upućivanje na izdržavanje kazne donosi Uprava za zatvorski sustav ministarstva pravosuđa i tada nakon dan dva tri, se odrađuje njegov transfer u kaznionicu na izdržavanju kazne zatvora", dodao je bivši ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Darko Kovačević Daruvarac treba odslužiti tri godine i pet mjeseci zbog teškog premlaćivanja 18-godišnje djevojke . Na slobodu bi mogao nakon što  odsluži dvije trećine kazne.

vijesti.hr