Danas je sletio prvi zrakoplov koji je povezao Amsterdam i Split

Amsterdam-Zagreb, inauguracijski let, KLM/Air France, Nizozemska, KLM, KLM/Air France, zračni prijevoznici, JACDEC, Split,  splitsko-dalmatinska  županija, Amsterdam
Oni su se vozili dva sata - nakon što su se ukrcali u Amsterdamu. Vodena dobrodošlica za prvi zrakoplov koji je povezao Amsterdam i Split.

Popunjen do zadnjeg od sto sjedala, putnike je za manje od dva sata dovezao u Split.

"Sretan sam što smo ovdje, predivno je i imali smo sreće vidjeti sve to iz zraka. Sad mi je jasno zašto ljudi dolaze ovamo", kazao je Robert-Jun Burgers, pilot.

U predsezoni Split i Amsterdam bit će povezani dva puta tjedno, a u ljetnim mjesecima čak osam puta. Za nizozemski KLM koji slavi 98 godina postojanja Split kao nova destinacija bio je logičan izbor.

"Ovo je jedinstvena destinacija koju Nizozemci žele posjetiti. No, mi nismo ograničeni samo na Nizozemsku, zato što prevozimo putnike i iz Sjeverne i Južne Amerike, Azije.... Uvjereni smo u uspješnost ove linije", izjavio je Yeshwant Pawar, generalni direktor KLM-a za Alpe i Centralnu Europu.

Još jedna linija potvrđuje veliki interes za odmorom u splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je u travnju zabilježeno 70 posto više noćenja.

"Imamo jedan ogroman interes za splitsko dalmatinbsku žuapiniju sa svih zapadnih tržišta koji jača iz tjedan u tjedan", poručio je Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

"Mi očekujemo 2,6 milijuna putnika ove godine. To znači već šesta godina zaredom imamo dvocifreni porast broja putnika", kazao je Ante Teklić, zamjenik generalnog direktora ZL Split.

Dok raste broj putnika, traju i radovi na proširenju splitske zračne luke na koju u špici sezone sleti i do sto aviona.


rtl.hr