Ćiro strahuje da je na aukciji njegova bronca: 'Nadam se da će se prodavač usrećiti'

 Ćiro strahuje da je na aukciji njegova bronca: 'Nadam se da će se prodavač usrećiti'
Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević ostao je zatečen kad je doznao kako se jedna od brončanih medalja koje je hrvatska reprezentacija pod njegovom izborničkom palicom osvojila u Francuskoj '98 našla na aukciji.

Autentičnost ponuđene medalje zagarantirana je od strane aukcijske kuće, a početna cijena koja se traži za medalju iznosi 7,5 tisuća eura.

"Stvarno sam zaintrigiran. Proučio sam popis svih koji su dobili medalju nakon što smo osvojili treće mjesto i zaista ne znam tko bi je mogao staviti na aukciju. Mislim da nitko nije u nekoj teškoj neimaštini", kazao je Ćiro za RTL.

Tvrdi kako nije siguran gdje je njegova medalja, ali kako je odmah nazvao sina da provjeri gdje se nalazi njegova medalja, s obzirom na to da mu je nedavno provaljeno u vikendicu.

"Ako je baš moja medalja ukradena, želim onome tko ju prodaje da se usreći", kaže Ćiro.

Bivši izbornik dodao je kako će nazvati svoju generaciju kako bi provjerio pokušava li se netko od njih riješiti svoje medalje.

"Sumnjam da bi je netko išao prodavati, naša je reprezentacija ove godine osvojila još vrijednije srebro. Sumnjam i da ju je netko mogao izgubiti", kaže Ćiro, koji smatra kako je vrijednost osvojene bronce u Francuskoj - neprocjenjiva.

Ipak dodaje: "Dobra je svota tih 7.500 eura, no mislim da će na aukciji narasti i na 100 tisuća!"

Aukcija će se održati 7. i 8. prosinca, a medalju 'Vatrenih' sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj spremit će osoba koja ponudi najviše novca.

vijesti.hr