FOTO  Cijelu gradsku plažu polako pretvara u privatnu ?

... plažu Banje koja se nalazi u blizini stare gradske jezgre. Plaža je šljunkovita i dosta lijepa. U neposrednoj blizini iste točnije tik uz plažu nalazi se restoran u kojem se mogu iznajmiti ležajke i suncobrani. Srednji dio plaže izdan je u najam da bi se brojni strani turisti mogli odmoriti nakon razgledanja starog grada uz more, piće i sunčanje. 

Ostali dijelovi plaže su slobodni za ostale osobe koje ne žele iznajmiti suncobran ili ležaljke, a njih najčešće posječuju strani turisti koji odvajaju sat-dva da se rashlade u moru pa ih stoga ne zanima iznajmljivanje suncobrana ili ležaljki. 

Jučer smo na plaži bili svjedoci kada je jedan od konobara navedenog restorana istjerao stariju gospođu koja se sunčala na svom peškiru u blizini ležaljki, a također smo bili svjedoci i razgovoru talijanskih državljana koji su glasno negodovali zbog ležaljki koje su se našle na dijelu plaže van ograđenog prostora te isti zbog toga nisu imali gdje postaviti svoje peškire.

Sigurno da vlasnik navedenog objekta ima rješenje na izdavanje ležaljki i suncobrana na području koje je ogradio te na području plaže udaljenom 5 metara od mora, ali na dijelu plaže koji nije ograđen i uz samo more zasigurno ne bi trebao zauzimati svojim ležaljkama ostalim turistima koji nežele koristiti njegovu opremu. Vjerujemo da će se inspekcija grada Dubrovnika uključiti u ovo jer zasigurno da je ovo loša reklama za hrvatski turizam.

Hercegovina.info