FOTO  Četvrta gradijska brigada 'okupirala' splitsku Rivu

4. gardijska brigada
Program je počeo mimohodom pripadnika OSRH, udruga branitelja i uzvanika od Marmontove ulice do središnjeg dijela Rive gdje je održan prigodni program.

Svečanost je oduševila Damira Krstičevića, nekadašnjeg zapovjednik 4. brigade, a današnjeg ministra obrane i potpredsjednika Vlade.

"Ovo je veličanstveno, na ponos Splita i cijele županije. Ogromna žrtva je plaćena za današnju slobodu, hvala svima na slobodi i kao što znate naš ministar Gojko Šušak je rekao da Hrvatska vojska ima sedam gardijskih brigada i da su sve dobro ustrojene i obučene, ali da je samo jedna udarna, pobjednička, a to je 4. brigada. Vidite i danas da smo s narodom, da naš narod voli vojsku i da je crvena beretka simbol snage i pobjede u Domovinskom ratu, a kada vidimo danas ove sposobnosti jasno je da smo mi trajan jamac mira i sigurnosti u našoj Hrvatskoj", kazao je Krstičević, a prokomentirao je i činjenicu da mu je isti dan kada je u Srbiji proglašen personom non grata potvrđen prijem u američki vojni Hall of fame.

"To je ogromno priznanje za mene i za pobjedničku Hrvatsku vojsku. Na svečanosti u SAD-u ću 22. svibnja biti primljen u Ratnu školu slavnih kopnene vojske SAD-a. Ja sam fokusiran na budućnost, na jačanje i razvoj sposobnosti Hrvatske vojske, kada sve ovo vidimo, vidimo da se Hrvatska vojska razvija u pravom smjeru. To je ključ, to je odgovornost prema budućnosti Hrvatske. Mi smo pobjednici i fokusirani smo na budućnost, a narodu poručujem da bude pobjednički jer hrvatski narod to i jest", zaključio je ministar.

Sve do 17:00 sati posjetitelji su mogli vidjeti s čim trentutno raspolaže 4. gardijska na kopnu, moru i zraku, a ekipa našeg portala napravila je zanimljivu foto galeriju koju zasigurno vrijedi pogledati.

HECEGOVINA.info