Četnička diverzantska skupina najavila dolazak u Hrvatsku, obavještena i SOA!

Odred je to kojega je formirala, opremila i obučila 'Uprava bezbednosti Saveznog sekretarijata za Narodnu obranu Republike Jugoslavije'.
Autor: A. K. /dnevno.hr

Pripadnici diverzantsko-izviđačke jedinice Vojske srpske Krajine najavili su organizirani dolazak u Hrvatsku 10. kolovoza! Žele doći u selo Žirovac između Gline i Dvora na Uni. Tvrde da su tamo, tijekom vojno redarstvene akcije 'Oluja', Hrvati zajedno s Muslimanima poubijali Srbe. Riječ je o još jednoj srpskoj provokaciji i pokušaju falsificiranja povijesti jer se radi o pripadnicima srpske paravojske i srpskim civilima koje je u tzv. izbjegličkoj koloni u kolovozu 1995. godine pobila jedinica komandanta srpske paravojske Mile Novakovića, pri proboju iz Hrvatske, kaže pouzdan izvor u razgovoru za naš portal. Predvodnik 'akcije' dolaska u Hrvatsku je izvjesni Željko Vukelić, komandant voda 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa tzv. Vojske Republike Srpske Krajine. Odred je to kojega je formirala, opremila i obučila 'Uprava bezbednosti Saveznog sekretarijata za Narodnu obranu Republike Jugoslavije'.

Obuku za izviđača i diverzanta Željko Vukelić završio je u Pančevu u Srbiji. Odred je oformljen isključivo za potrebe ratovanja u Hrvatskoj, 10. ožujka 1993. godine, a pripadnici te specijalne srpske paravojne postrojbe bili su smješteni na poligonu u Slunju, koji je tada pod četničkom okupacijom. U lipnju i srpnju ove godine, Vukelić je na nekoliko javnih skupova diljem Srbije, animirao srpske ratne veterane da i oni dođu u Žirovac. Inače, Vukelić ne krije da je ratovao u Hrvatskoj pa je tako nedavno za srpske medije izjavio da samo oni koji su 'lično' stradali u ratu, i na prvoj crti bojišnice, imaju kredibilitet. Srbija se dakle, po ovom diverzantu, branila u Slunju, gdje je zajedno sa svojim suborcima bio smješten.

Nije tajna da je Željko Vukelić bio aktivni vojnik i da je ratovao u Hrvatskoj. Naš izvor kaže da je 1993. godine i ranjen u obje noge, zajedno s još osam svojih suboraca. U mjestu Čičin most na vojnom poligonu u Slunju, TAM-om 110 naletjeli su na protutenkovsku minu. O najavljenom dolasku srpskih diverzanata, još prije nekoliko mjeseci, obavješten je ministar branitelja Fred Matić, doznajemo. On je pak tu informaciju proslijedio ministru policije Ranku Ostojiću, ali i prvom čovjeku Sigurnosno obavještajne agencije (SOA), Draganu Lozančiću.

Prije nekoliko mjeseci Željko Vukelić bio je zagovornik podizanja četničkog spomenika u Žirovcu.
Dolazak specijalne diverzantsko-izviđačke jedinice vojske Krajine 10. kolovoza u Hrvatsku, na svojim stranicama najavljuje i portal banija.rs koja je smještena na adresi Veritasa Save Štrbca.

Zbog dolaska terorističko-diverzantske skupine, kako kažu, zabrinute Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, za 1. kolovoz najavili su izvanrednu konferenciju za novinare.