Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj se popeo na 56: 'Nije realno da sve ovo završi za dva tjedna'

Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj se popeo na 56: 'Nije realno da sve ovo završi za dva tjedna'
Ilustracija

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić izjavila je sinoć kako se u toj bolnici cijelo poslijepodne provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika zbog sumnji na "neke suspektne stvari".

"Kod nas u Zaraznoj bolnici imamo određene sumnje na neke suspektne stvari. Imamo neke spoznaje i cijelo poslijepodne ispitujemo", izjavila je dr. Markotić za Dnevnik Nove TV te dodala kako će se "provesti dodatni izvidi i u drugim bolnicama jer je bitno gdje su se kretali određeni zdravstveni djelatnici".

Naglasila je i kako se poduzimaju vrlo stroge mjere, izvidi, kontakti i razgovori sa svim mogućim kontaktima. "Ako bude postojala sumnja da su određene osobe bile u kontaktu s oboljelima stavit ćemo ih u samoizolaciju, a ostali će raditi svoj posao", rekla je Markotić dodajući da će tijekom ponedjeljka imati više informacija.

Istaknula je i kako to može biti nekakva vrsta režima o kojem su također razmišljali, a to je zamjena šihti - 14 dana bi se odmarali, a onda bi 14 dana radili u timovima. Najavila je kako će se preciznije informacije o tome znati tijekom sutrašnjega dana. "Odmah smo reagirali i bili pripremljeni na takvo stanje. Svi koji se budu identificirali da su bili u bližem kontaktu s oboljelima, oni će morati otići u samoizolaciju", zaključila je Markotić.

U Hrvatskoj je dosad evidentirano 56 slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je dvoje liječnika iz KB-a Dubrava te jedan s Rebra.