BRITANCI IMAJU SAMO RIJEČI HVALE Ovo je hrvatski otok koji ih je posebno oduševio

Lastovo

Britanski mediji gotovo svake godine među svoje preporuke za putovanja svrstavaju hrvatske gradove i otoke. Ove godine Alicia Miller za Evening Standard napisala je članak naslova "Osam prekrasnih europskih otoka za koje nikada niste čuli".

"Pobijedite Britance i steknite pravo hvalisanja tako što ćete prvi među svojim prijateljima biti na ovim otocima koji još nisu zapaženi. Očekujte lijepe plaže, avanture pune adrenalina i simpatičan boravak", napisala je Alicia. Listu je složila tako da bi Britanci, koji žele izbjeći gužvu, otišli na neki od manje poznatih otoka, piše Index.

Na listi se našlo Lastovo

Među osam otoka našao se i jedan hrvatski - Lastovo. Za ovaj otok piše da je dovoljno udaljen od Hvara, koji je omiljen među turistima i poznat po noćnom životu. "Posjetitelji dolaze ovdje da urone u divljinu, da pješače kroz gustu šumu i veslaju kajacima - a ne da se zabave. To je prirodno blaženstvo, pod mediteranskim suncem", piše Alicia. 

Kaže da je Lastovo najbolji otok na kojemu se turisti mogu opustiti uz dobru knjigu, maksimalno iskoristiti epske krajolike, planinariti, voziti se biciklom ili roniti.

Uz Lastovo, na listi su talijanski otok Procida, francuski Belle-Île-en-Mer, grčki Folegandros, švedski Öland, portugalski Flores, španjolski Cíes Islands te danski Bornholm.