Branitelj koji je Josipoviću vratio 200 kuna lice je s tjeralice, zbog iznude ga traži sud u Širokom Brijegu

MUP Županije zapadno-hercegovačke raspisao ju je po nalogu Općinskog suda u Širokom Brijegu, i to zbog pokušaja iznude. Slučaj je tim neugodniji, jer je Josipovićev savjetnik Fred Matić pomogao Brnadiću da pokrene obrt u Splitu prenosi index.hr.

Josipović dao za kartu, a Matić poslao kiosk za čuvanje torbi

Josipović je Brnadiću posudio 200 kuna prošle zime tijekom predizborne kampanje. Brnadić se našao u Zagrebu, u Ministarstvu branitelja interesirao se o samozapošljavanju. Bio je u nezavidnoj situaciji, bez posla i dovoljno novca za povratak u Split.

Za kartu je dao Josipović, a savjetnik Matić pomogao je kioskom za Brnadićev obrt - čuvanje torbi na splitskoj rivi. Brnadić je posuđeno vratio, a Josipović se tim njegovim potezom oduševio i izrazio želju da ga ponovno vidi tijekom posjete Splitu. Srdačan susret dogodio se u zgradi Županije splitsko-dalmatinske. Sve su zabilježile kamere i foto aparati.

 

josipovic_marijofilbrnadic-091110_goranmehkek-cropix_mupzzhba_625.jpg
Ilustracija: Index (Goran Mehkek / Cropix, mupzzh.ba)

 

Odležao zbog iznude Albanca u Vrgorcu

Brnadiću se smrklo kad je čuo što ga pitamo. Uz podosta vulgarizama i neukusnih opaski na račun Indexa, konstatirao je da zapravo na ovaj način želimo kriminalizirati Josipovića, i to zbog nečega s čim on, tvrdi, nema nikakve veze.

"Ma to su bajke. To je bilo davno. Tamo 2002. godine. Ne želim govoriti o tome. Nazovite sud pa neka vam oni kažu. To je riješeno, nemam nikakve veze s tom iznudom", ustvrdio je Brnadić. Nije znao objasniti zašto tjeralica nije onda povučena.

Tek nam je rekao da zbog nje nema nikakvih problema kada ide u Grude kod majke, koja je, kaže, pet puta dobila poziv za sud naslovljen na njegovo ime.

Žali se da su ga tako prozivali i za podmetanje bombe makarskom dogradonačelniku Siniši Srziću pa se nakon šest godina pokazalo da nema ništa s tim. Zbog prijetećeg pisma Srziću su mu sudili, ali je na koncu oslobođen. Brnadić je novinarima nedavno sam priznao da je odležao četiri mjeseca zatvora zbog iznude. Nekom Albancu u Vrgorcu je oteo četiri tisuća eura.

Kriminalizacija Josipovića

"Ovo što radite je nisko. Preko mene želite kriminalizirati Josipovića, koji je krasan čovjek", uvjeren je Brnadić, kojeg predsjednik oduševio svojom ljudskošću. Inače, ne dijele politička uvjerenja. "Ja sam radikalno desne orijentacije", otkrio je Brnadić.

U PU splitsko-dalmatinskoj Brnadića nemaju na listi onih koje traže. Obzirom da MUP Zapadno-hercegovačke županije apelira na građane da dojave o kretanju onih za kojima tragaju, nazvali smo i Policijsku upravu u Grudama.

Fotke Josipovića i Brnadića u Splitu objavljene su u najtiražnijim dnevnim listovima, priča je objavljena i na udarnim portalima, je li možda netko u Grudama vidio osobu za kojom tragaju?

"Pa bit će šefovi to sigurno vidjeli. Evo, ja sam napravio zabilješku da ste nam javili. Hvala", bio je ljubazan dežurni u PU Grude.

Kako je moguće da je predsjednikovo osiguranje napravilo ovakav propust?

izvor: index.hr