FOTO  Bračni par iz Mostara napravio kuću uz more u Hrvatskoj oko električnog stupa

... i kuhinju prolazi kabel" ,rekao je susjed. Dodaje kako je kuća u vlasništvu bračnog para iz Mostara koji zimuje u susjednoj državi, a ljeti neprestano boravi u trokatnici.Pri gradnji kuće za odmor električni stup visok nekoliko metara im se našao na putu. Nisu ga mogli srušiti jer bi vjerojatno ostali bez struje, pa su se prilagodili.

Kuća je tako već godinama u funkciji, a struje im sigurno ne nedostaje.

Mještani su pak uvjereni da njihovi susjedi nemaju građevinsku dozvolu. U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja objasnili su nam da navedeni slučaj nitko nije prijavio te da dozvole izdaje ured u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Odgovor ima građevinska inspekcija koja nije u našoj nadležnosti - rekao je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje te županije Mario Radevenjić. Županijska građevinska inspekcija tvrdi kako je nadležno ministarstvo.
U nadležnom HEP-u Ploče nisu htjeli komentirati slučaj navodeći da je kuća dobila struju od službenika koji izdaju elektroenergetsku suglasnost, a više tu ne rade. Jedino je radnik iz tehničke službe Jure Čavar znao više. Objasnio je da taj stup više neće niti imati funkciju.

- Sad radimo na ukopavanju kabela za cijelu Podacu i taj stup neće ni biti potreban - rekao je Jure Čavar.

Vlasnici su navodno podnijeli zahtjev za legalizaciju kuće. Nadležne službe tek trebaju izići na teren i donijeti zaključak.

Obuhvatili su stup tek u nadogradnji svoje vikendice

Kuća je dobila suglasnost za struju u vrijeme kad nije bila potrebna građevinska dozvola. Bilo je to prije nego što su vlasnici nadogradili dio kuće kojim su obuhvatili i stup od struje, objasnio je radnik iz tehničke službe HEP-a Jure Čavar.

Izvor: 24sata.hr