Božinović: Hrvatska policija jamac da na granici neće biti novog vala migranata

Božinović: Hrvatska policija jamac da na granici neće biti novog vala migranata

"Da nema hrvatske policije, da nema odlučnog rada na zaštiti hrvatske granice sigurno da bi valova bilo. Međutim, rad hrvatske policije, svih rodova policije - jer to je multidisciplinarna zadaća koju obavlja ne samo granična, već i kriminalistička, specijalna i interventna policija - je jamstvo ne samo zaštite hrvatskih granica već i da do valova migranata neće doći", poručio je Božinović upitan je li Hrvatska spremna na eventualni novi migrantski val.

Ove je godine, nakon završetka školovanja, prisegu za rad u policiji položilo gotovo 700 polaznika škole, a ministar unutarnjih poslova istaknuo je nakon svečanosti kako je to iznimno velik broj u odnosu na prošle godine.

"Godinama se primalo 300, maksimalno 400 pripadnika u sustav MUP-a. Kao što i sami znate i pratite naš rad, vidite da su izazovi s kojima se policija susreće sve veći i sofisticiraniji i zato trebamo ne samo brojne, već i odlično obučene mlade ljude", dodao je te zahvalio nastavnom osoblju što predano iz dana prenose znanje i iskustvo na mlade ljude koji će obavljati posao policajca, prenosi Hina.