Borovec: Antonija Bilić nije prodana u bijelo roblje

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, potraga za antonijom bilić, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Krunoslav Borovec, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstva, Hrvatska, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Drniš, tuga, Antonija Bilić, ispraćaj, Drniš
S obzirom na prirodu kriminalne prošlosti Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo Antonije Bilić, i analizu njegovih telefonskih kontakata, u policiji smatraju da je pogrešna teza o trgovini ljudima.

"On /Paravinja/ je evidentirani silovatelj i nikada ranije nije bio dovođen u vezu ni za jedno kazneno djelo koje bi bilo u bilo kakvoj vezi s trgovinom ljudima, niti su evidentirani njegovi kontakti s ljudima iz tog dijela kriminalnog miljea", rekao je Borovec hrvatskim medijima.

Članovi obitelji nestale Antonije Bilić su, nezadovoljni praksom da važne informacije saznaju iz medija, službenim putem od Županijskog državnog tužiteljstva u Šibeniku zatražili da im ustupi iskaz Paravinje.

U njihovo ime zahtjev je podnio splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, koji je najavio da će sudu dostaviti i svoju punomoć, piše "Večernji list".

Antonijina sestra Ana rekla je da obitelj želi "pečatirani iskaz sa suda", jer žele da znaju šta je Paravinja točno rekao.

Hrvatski mediji neslužbeno prenose da uvid u iskaz neće biti moguć, jer bi sestre Bilić, kao potencijalni svjedoci, na taj način mogle biti u sukobu interesa.

U sklopu potrage za nestalom sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić iz Drniša danas se pretražuje područje oko puta Radučić - Pađane i područje oko dionice od Pađana do Kravlje Drage. Osim toga, nastavlja se s pretragom akumulacijskog jezera Brljan.

U potrazi sudjeluje više od 130 lica, uglavnom pripadnika policije, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna kada se ukrcala u kamion na mostu na Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona, Dragan Paravinja, koji je uhapšen krajem juna u Republici Srpskoj rekao je tada policiji da je ubio Antoniju i bacio u rijeku.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je izručenje Paravinje, koji se trenutno nalazi u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, a određen mu je jednomjesečni pritvor. Paravinja je optužen za silovanje i pokušaj silovanja u Srbiji i u RS.

Srna