Bogatstvo Nadana Vidoševića: Nekretnine, satovi, umjetnine...

Nadan Vidošević, HGK, imovina, Jure Zovko, Nadan Vidošević, vozila, Upisnik sudskih i javnobilježničkih tražbina vjerovnika na pokretnim stvarima, dodatno oduzimanje imovine, uskok, Nadan Vidošević
Nadan Vidošević je na čelo Hrvatske gospodarske komore došao 1995. godine, prije čega je bio Splitsko-dalmatinski župan te zastupnik Splitsko-dalmatinske županije u Županijskom domu Hrvatskog sabora. Bio je i najmlađi ministar u ratnoj Vladi Nikice Valentića.

Tijekom svoje karijere obnašao je i funkciju predsjednika nogometnog kluba Hajduk, a bio je i na čelu Hrvatskog nogometnog saveza. Između ostalog je i predsjednik Uprave "Kraš" d.d.

U imovinskoj kartici naveo imanja, kuće, slike, satove...
Vidošević se 2009. godine kandidirao i za predsjednika Hrvatske, a na svojim stranicama je objavio i svoju imovinsku karticu. Naveo je kako od nekretnina posjeduje obiteljsku kuću u Zagrebu, imanje sa šumom u Gorskom kotaru, turistički objekt s pratećim objektom u Omišu, zemljište u Medulinu, šumsko i poljoprivredno zemljište u Pisarovini te zemljište u Kupresu u BiH.
Naveo je i zbirku svojih umjetnina, za koje je napisao kako je obiteljsko nasljeđe, a dio su i pokloni. Osim toga, u imovinskoj kartici je naveo i dionice Kraša, satove koje ima te automobile i novac tj. 30.000 eura.

Imanje registrirao kao planinarski dom
Vidoševićevo imanje u Gorskom kotaru vrijedi navodno oko 10 milijuna kuna, a tamo osim kuće ima skijalište, teniski teren, konjušnicu i umjetno jezero. Imanje se prostire na 50.000 četvornih metara. No, kako ga je registrirao kao planinarski dom na njega je godišnje plaćao porez od tek 500-tinjak kuna.

'Korupcija je stil života'
Sve afere koje potresaju Hrvatsku ovih dana pokazatelj su bolesti sustava s kojom se treba uhvatiti u koštac. Kriminal je u hrvatskoj sustav, a korupcija stil života, tom sustavu treba slomiti vrat - izjavio je Vidošević za vrijeme predsjedničke kampanje 2009.

24sata.hr