Bivši me oteo, odveo u Bosnu i nudio na Facebooku za 25 KM

zlostavljanje, silovanje, uhićenje, zlostavljanje, žene, sigurna kuća, zlostavljanje, zatočenje, drogiranje, ljubomora, varanje, silovanje, zlostavljanje, bettina, zlostavljanje, prijetnje, tučnjava, zlostavljanje, ispovijest, zlostavljanje, silovanja, obitelj, silovanje, strah, zlostavaljanje, žene, Dan protiv nasilja nad ženama, nasilje nad ženama, Nasilje u obitelji, žene, crna kronika, pokušaj ubojstva, istražni zatvor,  nožem u prsa, Suosjećanje, nasilje nad ženama, za žene i muškarce, emocije, Split, maltretiranje, ljubomorni partner, obiteljsko nasilje, porast nasilja, seksualno uznemiravanje, psihičko i fizičko zlostavljanje, zlostavljanje

To je, međutim, tek djelić drame koju je zbog emocionalno povrijeđenog bivšeg partnera pretrpjela mlada žena i majka V.H. (22) iz Splita; a nakon što je dobila podršku čak i prijatelja i poznanika svojeg donedavnog dečka, odlučila se potpuno otvoriti i za ispričati sve što je proživjela od svibnja prošle godine, kad je i započela njezina drama, piše SD.

- Nisam bila u braku, nego u dugogodišnjoj vezi s momkom nešto mlađim od mene, s kojim sam zatrudnila i rodila. Oboje smo, priznajem, bili nespremni za stupanje u brak, pa smo vezu raskinuli kad se naše dijete rodilo, a ja sam s njegovih navršenih devet mjeseci započela i ljubavnu vezu s ovim nesretnikom koji mi je pokušao uništiti život.

Poznavali smo se duže vrijeme jer oboje živimo u gradskom središtu, znala sam za njega da je pomalo mutan tip, ali nije me bilo previše briga za to kako i od čega živi. Započeli smo vezu prije prošlog ljeta, u svibnju, i oboje smo se zaljubili; ta je lažna idila potrajala mjesec-dva, čak smo zajedno bili na ljetovanju na Korčuli, on, ja i moje dijete, kao neka sretna obitelj. On je inače također otac malog djeteta i zbog toga mi je još više nepojmljivo ono što mi je kasnije priredio - s gorčinom se prisjeća sugovornica, piše Slobodna Dalmacija .

- Osjetila sam da problemi počinju kad je počeo pritisak na mene zbog mojih neizbježnih kontakata s biološkim ocem moga djeteta, budući da smo u fazi njegova odrastanja i podizanja dužni, dakako, surađivati. On to nije mogao podnijeti, pa mi je počeo zabranjivati izlazak iz kuće, čak i odlaske u autoškolu; napominjem da smo se dosta brzo odlučili na zajednički život u unajmljenom stanu na Žnjanu, što se pokazalo kao kobna greška broj dva.

Alarmantna situacija, pak, snašla me je u Zagrebu, kad me je nagovorio da odemo tamo na par dana, nakon čega me jedva pustio u Split po dijete; zbunjena njegovim ponašanjem i planovima, pristala sam vratiti se s bebom vlakom u Zagreb, gdje je on unajmio stan na Laništu, u još neuseljenoj novogradnji i tamo me je uglavnom držao zaključanu.

I inače me nigdje nije puštao samu, a uzeo mi je i mobitele, te je hakirao moj profil na društvenoj mreži kako bi cijeli moj život držao pod kontrolom. S vlastitom majkom mogla sam razgovarati samo pred njim - potreseno se prisjeća mlada mama, inače osoba dobro situiranih razvedenih roditelja.

- Počela sam gubiti kontrolu, osjećati strah za bebin i svoj život. Počeo je ozbiljno prijetiti meni i ljudima iz moje okoline - kazuje oštećenica, koju je u tom proživljenom bunilu i konstantnom strahu bivši partner čak odveo i u Bosnu, odakle se, kako kaže, jedva izbavila.

- Trebali smo ići u Zagreb, vodila sam i bebu, bila je večer i mi smo tokom vožnje zaspali. Kad sam se probudila iz sna i ugledala natpis "Posušje", znala sam da sam opet prevarena, počele su mi se tresti ruke i noge. Odveo nas je u Sarajevo, opet u neku unajmljenu kuću; pripremao je teren za bijeg od hrvatskog pravosuđa jer je presuda protiv njega u međuvremenu postala pravomoćna.

Na jedvite jade uspjela sam ga izmoliti da mi dopusti da se vratim u Split, gdje me je čekao važan sastanak u Centru za socijalnu skrb zbog djeteta. Iz Sarajeva u Split vozio me je njegov prijatelj, osoba od povjerenja, i premda je prema meni bio korektan molila sam Boga da nas na granici zaustavi policija, da mogu vrisnuti i reći da sam na prijevaru odvedena s bebom.

Ipak, dočepala sam se Splita, što je najvažnije, a on je ostao gore - rezimira mlada žena, koja se u međuvremenu opet zbližila s ocem svojeg djeteta.

- Bivši se nikako nije mogao pomiriti s našim krajem, maltretirao je moje roditelje, prijateljice i sestru, a majčin broj čak je objavio na onom gnusnom profilu na kojemu se ja, kao, nudim muškarcima za 25 KM. Poslije je meni i ocu mojeg djeteta slao prijetnje da će nas pronaći na Pelješcu, gdje smo otišli proslaviti Novu godinu... Bila sam lakomislena i nisam trebala ući u tu vezu. No, za razliku od njega, sredila sam svoj život, dok on bježi od zatvora i svoj jad prosipa svuda uokolo. Žalim ga, ali ipak ću podići privatnu tužbu protiv njega za sve što je učinio meni i djetetu - najavila je mlada mama.