Biokovo: tunel dijele centimetri od probijanja, ali se čeka premijerku

Bili su dogovoreni svi tehnički detalji između radnika i stručnjaka Konstruktora, s južne strane Biokova od Basta, i kolega im iz Hidroelektre niskogradnje sa sjevera, od Rastovca. Trebalo je samo još malo eksploziva ili jači udar bušilica, i Imotska bi krajina i simbolično izravnom cestovnom vezom bila povezana s jadranskom obalom, odnosno Makarskim primorjem.

To je, svakako, bio san generacija i generacija Imoćana. Kapa dolje ponajprije radnicima i Konstruktora i Hidroelektre niskogradnje, koji su za manje od dvije godine probili tunel koji po svojim karakteristikama spada u najzahtjevnije slične projekte.

Naime, jedini je to tunel u Europi koji nad sobom ima masiv veći od tisuću metara kamena, da ne govorimo o nekoliko kraških ponora koji su se otvarali pred radnicima pri proboju. I kad su se mnogi, baš kao i pri pucanju prve mine 29. prosinca 2004., htjeli i simbolično naći kod tunela, do nas je doprla vijest da će se s konačnim probojem pričekati još koji dan.

Od stručnjaka i radnika na tunelu s jedne i druge strane ni riječi. Razumijemo ih, ne žele se miješati u rad svojih uprava, ali ni u politiku. A baš se politika, kako doznajemo, u srijedu prva uvukla u tunel.

Naime, istoga je dana, 20. siječnja, dvadeseta obljetnica osnutka HDZ-a za cijelu Imotsku krajinu. Na te obljetnice Imoćanima su dolazili i najviši dužnosnici HDZ-a. Bio je tu prošlih godina i bivši premijer Sanader, da ne govorimo o predsjednicima Sabora ili saborskim zastupnicima.

Recesija u tunelu

Ali u srijedu, začudo, nema proslave. Odgođena je, kako doznajemo, najvjerojatnije do dolaska predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, koja je na svojem posljednjem boravku u Splitu obećala imotskim hadezeovcima da će nazočiti njihovoj proslavi.

Oni su joj, uostalom, i među prvima dali podršku kad se razračunavala sa Sanaderom. I kako bi to bilo da premijerka dođe, a ne nazoči povijesnom događaju za Imotsku krajinu? Svi to žele. Političari kako bi se fotografirali pokraj nje, ali i brojno stanovništvo Imotske krajine.

Zašto? Pa zato što očekuju da će baš Jadranka Kosor na licu mjesta vidjeti koliko tunel znači za Imotsku krajinu, ali i za Makarsko primorje, te uprijeti da se konačno dovrši i pusti u promet.

Nažalost, zna se da je i ovaj tunel u recesijskom paketu Vlade. Nije svako zlo za zlo. Strpjet će se Imoćani još. Kad su mogli stoljećima, mogu još nekoliko dana.

slobodna dalmacija