Bandiću prihvaćena jamčevina, ne smije obnašati dužnost gradonačelnika

Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, Hrvati u BIH, Milan Bandić, BIH, Milan Bandić, Sarajevo, Ivo Komšić, Milan Bandić, Sarajevo, HKD Napredak, Milan Bandić, Milan Bandić, Sarajevo, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, uhićenje, pritvor, Milan Bandić, Zagreb, zemlja, Milan Bandić, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, remetinac, klevetanje ,  sutkinja Zorka Čačić Zagrajski, Zagreb, jamčevina, Milan Bandić, Milan Bandić, remetinac, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, Milan Bandić, izbori, Hrvatska

Određen mu je istražni zatvor, ali i jamčevina. Na ovu odluku USKOK ima pravo žalbe, tako da Bandić zasad ostaje u Remetincu dok žalba ne bude riješena, piše Večernji list.

Sud mu je izrekao i zabranu obavljanja djelatnosti te kontakta sa svjedocima. Prevedeno, to znači da ukoliko odluka suca istrage postane pravomoćna, da će Bandić izaći na slobodu onog trenutka kada uplati jamčevinu te da će u tom slučaju na papiru biti zagrebački gradonačelnik, ali tu dužnost neće smjeti obnašati.

Za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga u ostavci Slobodana Ljubičića sud je podignuo iznos jamčevine. Naime, Ljubičić je ponudio 2,4 milijuna kuna, a sud je iznos podignuo na pet milijuna.

Ova odluka znači da Bandić i osmorica osumnjičenika u aferi Agram do daljnjeg ostaju u istražnom zatvoru jer stranke u postupku na ovu odluku suca istrage imaju pravo žalbe. Taj im rok počinje teći od trenutka kad prime rješenje suca istrage, a nakon što budu zaprimljene žalbe strana u postupku, ponovno će se sastati izvanraspravno vijeće koje će o njima odlučivati. Konkretnije, to znači da će proteći još barem tjedan dana dok se žalbe ne riješe i izvanraspravno vijeće sastane, a u slučaju da izvanraspravno vijeće i potvrdi ovu odluku, to znači da bi Bandić i ostali eventualno koncem idućeg tjedna mogli izaći na slobodu