BALENOVIĆ Indonezija bi Filipu možda oprostila, Hrvatska sigurno neće!

BALENOVIĆ Indonezija bi Filipu možda oprostila, Hrvatska sigurno neće!
HINA

Zamislite grad po kojem svatko može nositi kalašnjikov, beretu, ručnu bombu ili zapaljeni molotovljev koktel, kao sredstvo za utjerivanje pravde. Bismo li se osjećali sigurniji? Država u takvim uvjetima ne bi postojala, a umjesto premijera i Vlade vjerojatno bismo imali Mad Maxa i grupu teško naoružanih sljedbenika. Pitanje je kakvu uopće imamo državu i kako nas, građane, ta država štiti od mafije, kriminala i korupcije? Odgovor na to pitanje je jednostavan. Državu imamo kao geografski pojam, ali kao zaštitnicu svojih građana nemamo. - rekla je Vesna Balenović.

Takvo stanje nekima iz vrha vlasti debelo odgovara!

Svi se slažemo da se u Splitu dogodila tragedija. No, u Splitu i ostalim gradovima diljem Hrvatske događaju se tragedije svakodnevno, jer zbog eksplozije narko biznisa pred očima gubimo generacije mladosti. Izmjenom zakonskog okvira, maksimalnim sankcioniranjem dilera i dosljednom primjenom zakona policija i pravosuđe brzo bi počistili drogu sa Splitskih ulica i ulica ostalih gradova!

Očito takav blag odnos zakonodavstva prema dilerima nekima iz vrha vlasti debelo odgovara, a svi jako dobro znamo i zašto!
Filip Zavadlav pod pritiskom dilera odlučio se za najgoru moguću odluku i posegnuo za oružjem, jer u državnom ustroju nije vidio zaštitu. Maksimalna kazna koja očekuje Filipa je 50 godina zatvora. U Indoneziji bi možda dobio i oprost, jer po njihovom zakonodavstvu za dilere nema milosti, predviđena je smrtna kazna. Takav obračun s dilerima je možda brutalan, ali daje rezultat, jer kod njih droga ne uništava i ne odnosi tisuće mladih života. - upozorava Vesna Balenović.

Sigurnost građana alarmantno ugrožena!

Policija hapsi bakicu jer je prodala vezicu peršina, a nije istaknula cijenu od 2 kune, ali istovremeno ne sankcionira kriminalce iz samog vrha vlasti koji prodaju INU za dvije, umjesto 25 milijardi dolara. Kad luksuznim automobilom pripadnik zlatne mladeži obijesnom vožnjom na nogostupu usmrti srednjoškolke, onda ga pravosuđe oslobađa jer je član ugledne obitelji. Kako vjerovati državi ako kriminalac predsjedničkom donacijom može kupiti pomilovanje? Zašto u Hrvatskoj stradavaju zviždači koji prijavljuju kriminal, a ne kriminalci?- pita Vesna Balenović.

Hrvatska je protkana kriminalom od vrha do dna, a sigurnost građana je alarmantno ugrožena. Uzalud uvjeravanja premijera, ministara i gradonačelnika da je sigurnost na visokoj razini, kad građani znaju da to nije istina. Građani nisu niti slijepi, niti gluhi, dobro čuju rafale.

Kad je kalašnjikov preko oglasnika jednostavnije nabaviti nego vrećicu Kiki bombona, je li čudno što se dogodilo u Splitu?

Da su policija i pravosuđe radili svoj posao profesionalno, splitske žrtve iz narko miljea bile bi odavno u zatvoru, a ne na patologiji. Facebook potpora Filipu ne opravdava njegov čin, već govori o silnom nepovjerenju građana u državu kakvu imamo.

Koliko se ovakvih tragedija još treba dogoditi da bi to političari shvatili? - pita Vesna Balenović.

Predsjednica udruge „Zviždač“
Vesna Balenović