Autobus klizio u provaliju, hrabri Ivan spasio sedmero djece i vozača

Ovo nije herojstvo. Nisam htio okrenuti leđa i zatvoriti oči. Nikad ne smiješ pobjeći. Tu je svaka sekunda bitna, priča Ivan Trputec (58) prisjećajući se večeri kad je kolcem zaustavio školski autobus u Lipnici da ne sklizne s mališanima u obližnju provaliju.

- Dva puta sam čuo glasni tresak i vidio da je bus udario u drvo i krenuo unatrag. Zgrabio sam deblji kolac i potrčao. Pod kotač sa stražnje strane sam gurnuo kolac - kaže hrabri Ivan.

U samo nekoliko minuta uspio je zaustaviti školski autobus i sa susjedom izvući preplašenu djecu i vozača na sigurno.

- Tri ili četiri puta sam kolac gurao pod bus kako bi ga zaustavio. Djeca su iz busa kričala da im otvorim vrata - govori i dodaje kako mu je kroz glavu prolazilo samo da ih što prije izvuče.

Bojao se da bus ne sklizne dalje jer tko zna gdje bi se zaustavio i koliko bi bilo ozlijeđenih. Na kraju su uspjeli. Sedmero djece bilo je na sigurnom.

- U Lipnici se svi poznajemo. Tu djecu sam viđao prije, a viđat ću ih i poslije. I danas mi znaju prići susjedi i reći: ‘Znaš da si moju unučicu spasio taj dan', a ja nisam ni znao da su to bila njihova djeca ili unuci- kaže Ivan.

Hrabri Ivan sam se brine o kućanstvu.

Dan mi počinje u pola pet. Sve skuham dan prije i pobrinem se za kokoši i krave, govori Ivan, koji godinama radi u Zrinjevcu i uređuje gradske fontane te skrbi o majci (81).

izvor: 24sata.hr