Ante Zorica slavodobitnik ovogodišnje Sinjske Alke

Mladom alkaru Zorici (29), upravnom pravniku iz Hrvaca, to je treća osvojena Alka, nakon 2009. i 2011.

Utrku je pratilo oko 10 tisuća gledatelja, među kojima i brojni državni dužnosnici, župani i gradonačelnici, crkveni velikodostojnici i veleposlanici.

Dobrodošlicu u viteški Sinj okupljenima je poželio vojvoda Ante Vučić, koji je, praćen burnim pljeskom, posebno pozdravio generala Antu Gotovinu. Vučić je podsjetio da Hrvatska sutra slavi Dan pobjede, u spomen na 5. kolovoza 1995., kada je u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" oslobođen najveći dio okupiranih područja Hrvatske.

S ponosom ćemo se prisjetiti veličanstvene pobjede Hrvatske vojske i zahvaliti svima koji su branili i obranili domovinu Hrvatsku, rekao je Vučić, posvetivši današnju Alku svima koji su kroz povijest dali živote za Hrvatsku.

Prisjetio se i šestorice Hrvata iz BiH koji su u Haagu nepravomoćno osuđeni za udruženi zločinački pothvat te poručio kako kao narod moramo učiniti sve da sud u Haagu donese pravednu pravomoćnu presudu, jer su oni branili svoj dom u BiH, a time i Hrvatsku.

Ante Gotovina počasni član VAD-a i počasni građanin Sinja

Na svečanom primanju u Alkarskim dvorima, u povodu 298. sinjske alke, generalu Anti Gotovini dodijeljena je povelja počasnog člana Viteškog alkarskog društva (VAD) te povelja počasnog građanina Sinja.

HRT.hr