Ante Madunić pobjegao u BiH?

policija, lažna diploma, akcija, policija, Hercegovina, MUP ZHŽ, tjeralica, navijački neredi, Poljud, Hrvatska, Vatreni, Dragan Paravinja, dnk, ubojstvo, arkan, tjeralica, uhićenje, dileri, Busovača, granica, silovanje, narko mafija, Čapljina, Hutovo blato, Široki Brijeg, krađa, Posušje, djeca, policija, Tomislavgrad, svećenik, ukradeno vozilo, lopov, pažnja, Ferid Suljović, SDP BIH, Sarajevo, policija, droga, Sinj, livnjak, tjeralica, MUP ZHŽ, ivan roso, MUP ZHŽ, tjeralica, ubojstvo, lopovi, Mostar, krađa, Posušje, krađa, provala, MUP ZHŽ, prijetnje, uhićenje, policija, Jablanica, Rama, krađa, vozilo, policija, tjeralica, MUP ZHŽ, Rama, zlatarnica, pljačka, Hrvatska, nestali, policija, Mostar, krađa, automobil, tjeralica, Ljubuški, sud, Livno, krađa, zlato, Neretva, leš, Metković, Tuzla, nestanak, Vrgorac, meso, šverc, rakovi, krijumčarenje, BIH, Hrvatska, dragan žulj, nestanak, Dubrovnik, Hrvatska, krađe, uhićenja, Dubrovnik, silovanje, Ljubuški, krađe, policija, silovatelj
Trebao je biti izručen iz Njemačke temeljem naloga Županijskog suda u Splitu, nakon uhićenja polovinom prosinca u Muenchenu, ali i ovaj put izbjegao je Remetinec.

Prije negoli je uhidbeni nalog stigao Nijemcima, došlo im je rješenje o ukidanju pritvora na temelju kojega je Madunić i uhićen. Problem je što se to dogodilo po rješenju o pritvoru i tjeralici Općinskog suda u Splitu u postupku u kojem je Madunić bio uvjetno osuđen zbog nepokretanja stečaja. U međuvremenu je povukao prigovor na uvjetnu kaznu, te su odluka o pritvoru i tjeralica morale biti opozvane. Tako su nestali razlozi zadržavanja u Njemačkoj.

Da spriječi Madunićev izlazak na slobodu, Županijski sud u Splitu raspisao je europski uhidbeni nalog. Protiv Madunića je, naime, osim postupka na Općinskom sudu u Splitu proveden i postupak koji je pokrenuo Ivo Cuzzi, jedan od prevarenih stanara.

U tom postupku 2012. Madunić je pravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Splitu na godinu zatvora. Pobjegao je u BiH, dobio državljanstvo i zatražio izdržavanje kazne u Bosni. Kazna mu je ondje prepolovljena, uz mogućnost da je isplati u novcu. U međuvremenu je drugi stupanj u BiH potvrdio presudu splitskog suda na godinu zatvora. Splitski sud nadležan je i za izvršenje kazne. No, zahtjev za izručenje stigao je u Njemačku prekasno: Madunić je vjerojatno već u Bosni, koja nije članica Unije te je ne obvezuje uhidbeni nalog.

K. M.B./Slobodna Dalmacija