Andrej Plenković novi šef HDZ-a

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, HDZ, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Andrej Plenković, Andrej Plenković, HSP AS H, Andrej Plenković, Andrej Plenković, Slobodan Praljak, Andrej Plenković, Mostar, Andrej Plenković, BIH

Plenković je prvo zavalio članovima na podršci i povjerenju. 'Imajući na umu postignuća HDZ-a svjestan sam razine odgovornosti i izazova koje preuzimam', rekao je u prvom govoru nakon izbora na mjesto predsjednika HDZ-a.
Podsjetio je kako je na temeljima vizije Franje Tuđmana HDZ predvodio uvođenje demokratskog poretka, stjecanje nezavisnosti i međunarodnog priznanja te pobjedu u Domovinskom ratu.

Također, rekao je, Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme i pristupila NATO i EU.
'Danas započinjemo novo poglavlje. Nalazimo se u zahtjevnom vremenu za HDZ, Hrvatsku, Europu i svijet. HDZ i Hrvatska trebaju novu viziju i pristup', kazao je te dodao da će HDZ zato donositi važne odluke usmjerene na konsolidaciju i revitalizaciju HDZ-a.
'Tijekom obilaska svih županija, osluškivao sam što se očekuje od HDZ-a, a to je otvoreni i konstruktivni dijalog nužan za stvaranje uspješnih javnih politika. Želimo vratiti sadržaj politici', rekao je Plenković.
Poručuje članovima i biračima da HDZ ima snage i hrabrosti za novu politiku pune odgovornost.

'Prioritetna misija je vraćanje povjerenja u vjerodostojnost HDZ-a', kaže te dodaje da može predvoditi HDZ na putu da opet postane središnja snaga Hrvatske.
Plenković je naglasio kako će tražiti od birača da HDZ-u daju povjerenje na izvanrednim paralmentarnim izboriam 11. rujna.
'Neće biti lagano promijeniti negativne trendove, ali učinit ćemo sve što možemo. Glavni cilj političkog djelovanja je pokretanje hrvatskog gospodarstva', kazao je Plenković.