Amerikanci žele pretvoriti Spaladium Arenu u najveći filmski studio u ovom dijelu Europe

Amerikanci žele pretvoriti Spaladium Arenu u najveći filmski studio u ovom dijelu Europe
Konkretno, Amerikanci žele unajmiti Spaladium Arenu, koju bi pretvorili u veliki filmski studio. Nude čak 250 tisuća kuna neto mjesečno, te plaćanje svih režijskih troškova tog kompleksa. Iznos je to zbog kojeg bi netko u Banovini, tko je odlučio da se ne preuzme vlasništvo nad Arenom, trebao osjetiti knedlu u grlu.

O ponudi filmaša u petak je na Trgovačkom sudu u Splitu, iza zatvorenih vrata, raspravljao Odbor vjerovnika tvrtke "Sportski grad u stečaju", u čijem je vlasništvu Spaladium Arena, piše Slobodna dalmacija.

U tom Odboru sjede predstavnici banaka sa sjedištem u Austriji koji su financirali izgradnju tog sportskog kompleksa u Lori, te zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

Prije nego što dignu ruke da se Split pretvori u Hollywood, moralo bi se riješiti tko bi plaćao eventualne penale organizatorima već dogovorenih događaja u Lori, ali i "osloboditi" veliki parking ispred Arene koji je dan u najam gradskoj tvrtki "Split parking" i koji u srpnju koriste organizatori Ultra Europe festivala, koji se svakog ljeta održava na susjednoj poljudskoj ljepotici.

Mali su to i rješivi problem u odnosu na ogromnu korist koju bi od toga imali Split i Splićani.

Ponuda koju je dobila tvrtka "Sportski grad u stečaju" nikako nije stvar puke sreće, već napornog rada njezina vodstva koji žele Spaladium Arenu pretvoriti u jedan od najvećih filmskih studija u ovom dijelu Europe. Posebno ciljaju na blockbustere, pa su prije nekoliko godina bili blizu tome da Arena postane studio filma "Robin Hood", čiji je producent Leonardo DiCaprio.

I za kraj, šuška se da će npr. vozači koji 24 sata na dan budu na raspolaganju glumcima, imati 1000 kuna (264 KM) dnevnice. Zato svi koji još nemate vozačku dozvolu, sad znate što vam je činiti.