FOTO/VIDEO  Aktivacije elektroničkog dijela osobne iskaznice

osobna iskaznica rh
U MUP-u ističu da od početka vrlo aktivno sudjeluje u projektu e-Građani, čiji je cilj putem kontinuirane digitalizacije i modernizacije poslovnih procesa tijela javne uprave građanima omogućiti jednostavniju komunikaciju s javnom upravom, na jednom mjestu na internetu, piše Poslovni.hr.

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) je zbog olakšavanja aktivacije e-osobne iskaznice izradila video, koji na jednostavan način, korak po korak, pojašnjava cijeli postupak, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Video se može pogledati na Youtube kanalima MUP-a i AKD-a, a osim iz njega, detaljne informacije o proceduri aktivacije mogu se dobiti i u svim policijskim upravama, kod službenika koji rade na izdavanju osobnih iskaznica, a koji će u dolazećem razdoblju proći dodatnu edukaciju, kako bi građanima mogli pružiti cjelovitu informaciju po ovom pitanju.

Na taj se način utječe i na smanjenje gužvi i čekanja pred šalterima, odnosno nudi brže poslovanje, brža i dostupnija usluga te smanjenje utrošenog vremena na suhoparnu birokraciju.