A sada - VLADA

Kolinda Grabar Kitarović, Pantovčak, Andrej Plenković
Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović dala je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade, nakon što joj je on na Pantovčak donio potpis podrške 91 zastupnika izabranog saziva Sabora.
Izrazila je pritom zadovoljstvo, jer su svi sudionici procesa pokazali odgovornost. Svi mi, istaknula je Grabar Kitarović, želimo da sljedeća vlada bude kontruktivna.

Predsjednica smatra da od danas dolazi novo doba u političkom životu Hrvatske, u kojem će dominirati suradnja, prije svega, rekla je, oko bitnih, egzistencijalnih pitanja za Hrvatsku. To je za Hrvatsku, ocijenila je, iznimno bitno.

- Očekujem da će suradnja između svih polua vlasti biti još konstruktivnija, istaknula je Kitarović. Na koncu svog izlaganja čestitala je Andreju Plenkoviću, zaželjela mu puno uspjeha u radu i uručila mandat za sastavljanje vlade.

Plenković se zahvalio na mandatu te istaknuo: "Današnji mandat predstavlja veliku čast, odgovornost i obvezu da u što kraćem roku pristupim formiranju nove Vlade.

Hina