U Istočnoj Hercegovini 31 slučaj nasilja u obitelji

Policija Srbije

... rekao je danas zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković.

On je rekao novinarima da je na području istočne Hercegovine stanje sigurnosti dobro i da na to ukazuju svi parametri, te da je posebno izraženo smanjenje kaznenih djela iz oblasti općeg kriminaliteta i teške krađe.

Vuković je napomenuo da je evidentiran pad kaznenih djela iz oblasti općeg kriminaliteta za oko 18 posto, dok je broj kaznenih djela teške krađe manji za čak 46 posto u odnosu na 2013. godinu.

"Ukupno je rasvijetljeno 86,6 posto kaznenih djela, a po nepoznatom počinitelju 71, 52 posto", rekao je Vuković i naglasio da je u oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta od 2009. godine evidentan trend stalnog smanjenja broja kaznenih djela.

Govoreći o stanju sigurnosti u prometu, Vuković navodi je smanjen broj prometnih nezgoda. On kaže da je za oko 50 posto smanjen broj prometnih nezgoda koje su prouzrokovale osobe bez položenog vozačkog ispita, a za 23 posto broj nezgoda koje su izazvali vozači sa oko dvije godine vozačkog staža.

"Ovako dobrim rezultatima, osim rada policije, doprinijela je i dobra suradnja sa građanima, lokalnim zajednicama, kao i vladinim i nevladinim sektorima", rekao je Vuković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje Zoran Miljanović rekao je da je prošle godine najveći broj kaznenih djela evidentiran u oblasti imovinskih delikata.

Govoreći o nasilju u obitelji, Miljanović je istaknuo da je prijavljen 31 slučaj od čega se 11 tretiralo kao teža kaznena djela, a 20 kao lakša kaznena djela. On je napomenuo da je dokumentirano 11 kaznenih djela iz oblasti opojnih droga, te da je podneseno 10 izvješća protiv 32 osobe.

Miljanović je rekao da je prošle godine dokumentirano 18 kaznenih djela ratnog zločina, dok je Tužiteljstvo BiH podneseno osam izvješća i jednu dopunu izvješća protiv 17 osoba.

Dvije osobe su osumnjičene da su počinile kazenan djela ratnog zločina na području općine Mostar, dva na području općine Tomislavgrad, šest na području općine Konjic i sedam na području općine Čapljina.

SRNA