Slaven Zeljko izabran za novog predsjednika HSPF-a

Studenti Sveučilište Mostar
Na samom početku Skupštine prisutnima se obratio sada već bivši predsjednik HSPF-a Vedran Kožul koji je istaknuo važnost projekata koje je ovaj Forum ostvario za manje od godinu dana svoga rada te se zahvalio svima koji su od početka bili uz Hrvatski studentski politološki forum.

Kožul je u kasnijem obraćanju za primjer uzeo i Predizborna istraživanja HSPF-a koja su od strane jednoga dijela javnosti proglašavana namještenima i naručenima, a upravo su rezultati istraživanja ovoga Foruma bili gotovo identični s rezultatima listopadskih izbora.

U ime Hrvatskog studentskog politološkog foruma Kožul je uručio i počasna članstva doc.dr. Mili Lasiću - profesoru na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, predsjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Ani Šljivić , bivšoj predsjednici Studentskog zbora Tonki Krešić te tehničkoj tajnici Studentskog zbora Ileni Grubeši zbog nesebične pomoći i potpore radu HSPF-a.

Također, uručene su i članske iskaznice za 46 punopravnih članova Foruma kao i iskaznice s natpisom „Utemeljitelj“ kao znak zahvale članovima koji su najviše doprinijeli osnivanju i radu HSPF-a.

Prisutnima su se u ime dobitnika počasnih članstava obratili doc.dr. Mile Lasić i Tonka Krešić.

U drugom dijelu Izborne skupštine izabrano je vodstvo Hrvatskog studentskog politološkog foruma za ovu akademsku godinu. Za predsjednika je izabran Slaven Zeljko (Mostar / Široki Brijeg), a za potpredsjednike Vedran Kožul iz Širokog Brijega te Marin Marić iz Mostara. Za Glavnog tajnika HSPF-a izabrana je Ana Šimović iz Čapljine.

Ured za informiranje i ove godine će voditi Ivan Kraljević iz Širokog Brijega (2.godina Politologije); (članovi: Marijana Brešić, Matea Bulić, Ivana Leko, Vedran Kožul i Slaven Zeljko), dok je za Voditelja Ureda za odnose s ostalim organizacijama izabran Marinko Šanje iz Čapljine; (članovi: Anita Galić i Marina Škobić).
PR menadžer HSPF-a je Igor Bašić iz Mostara, a tehnički direktor Stjepan Marić iz Širokog Brijega, dok je zamjenik tehničkog direktora Ivan Kraljević (4.godina Politologije).

Uz Predsjedništvo i Glavnog tajnika, koji po Statutu ulaze automatski, u Vijeće Hrvatskog studentskog politološkog foruma izabrani su: Domagoj Ledić, Ivan Kraljević (2.godina Politologije), Grgo Mandić, Ante Gašpar, Saša Kulukčija, Goran Kutle i Božana Levarda.

Članovi Nadzornog odbora su:
Jelena Čevra, Marlena Trlin, Toni Galić, Karlo Vrljić, Ivan Tavra, Katarina Šušnja i Darko Lončar.

Skupštinu HSPF-a čine svi punopravni članovi.

Novi predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma Slaven Zeljko u svom se govoru zahvalio članovima HSPF-a na ukazanom povjerenju. Zahvalio se i svom prethodniku Vedranu Kožulu na vođenju Foruma u prvoj godini postojanja. Zeljko je istaknuo da će pod njegovim vodstvom HSPF nastaviti raditi još bolje i kvalitetnije te da će se pokušati ukloniti sve pogreške iz prve godine rada Foruma. Istaknuo je i da razni kvazi novinari i plaćenici samo čekaju grešku u radu Hrvatskog studentskog politološkog foruma kako bi se obrušili na ovu studentsku udrugu. Takve stvari se jedino mogu spriječiti kvalitetnim i odgovornim radom, istaknuo je.

Članovima Foruma su se na ukazanom povjerenju zahvalili i potpredsjednici Vedran Kožul i Marin Marić. Marić je u svom govoru naglasak stavio na probleme studenata kao i hrvatskog naroda u BiH te je poručio da će se Hrvatski studentski politološki forum truditi da nađe rješenja za ove probleme.

Ured za informiranje Hrvatskog studentskog politološkog foruma