Požar na planini Čvrsnici i dalje aktivan

požar

Stanje je nepromijenjeno u odnosu na prethodne dane, osim što je uočena veća koncentracija dima na većim kotama. Iz Civilne zaštite pretpostavljaju da se radi o požaru borove šume koji se približava prema platou Risovačkog dijela Čvrsnice u predjelu Sljemenjaci.

U Civilnoj zaštiti smatraju da ima potrebe za angažiranjem helikoptera za zaustavljanje požara prema navedenom platou Čvrsnice, gdje se nalaze kompleksi crnogorične šume munike i jelke.

Inače, u protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je još 26 požara i to 13 na području Mostara, sedam na području Čapljine, tri na području općine Neum, dva na području Čitluka i jedan na području općine Stolac.

U požarima je gorjela trava, nisko rastinje, otpad i smeće, saopćio je Operativni cenatr civilne zaštite HNŽ.

Od 21.45 do 23.35 sati u Gabeli je gorjelo brdo, gdje su bili ugroženi stambeni objekti i materijalna imovina stanovnika. Požar je ugašen bez nastale štete.

U Stocu je od 13.30 do 13:40 sati, u ul. Kralja Tomislava gorio automobil. Požar oko sela Podkula u općini Neum, koji je aktivan od 14. srpnja, je lokalizovan, navodi se u priopćenju.

FENA