Popis imena za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji ZHŽ-e

krava, antraks, poticaji, ZHŽ, imena, popis, krave, vino, Francuska, krava, vjetrovi, plin, antraks, BIH, cijepljenje, seksualni manijak
Naime, Ministarstvo gospodarstva ZHŽ-a se odlučilo obračunati s lažnim prijavama u svrhu dobivanja novčanih poticaja i to tako što su oformili registar poljoprivrednih proizvođača.

Popis poticaja

Nakon naše kontrole će se vidjeti tko je podnosio točno, a tko je lažirao podatke.

Susjed će vidjeti što je onaj drugi prijavio, puno ih je u jednom selu koji rade, ali još više onih koji ništa ne rade, a traže poticaje, kazao je ministar Ćorić.

Ministar Ćorić nam je kazao kako su utvrđene određene nepravilnosti, pogotovu kad se radilo o broju prijavljene stoke, a isto tako i na prijavljenim površinama.

Kontrole za biljnu proizvodnju su prošle godine rađene u ožujku, travnju, svibnju i lipnju, dok su za animalnu proizvodnju, odnosno držanje stoke rađene u listopadu i studenom, kazao nam je ministar Ćorić dodavši kako se našlo oko 20 posto nepravilnosti.

Nije bilo sve moguće iskontrolirati, jer je potrebno puno više ljudi, ali ove godine ćemo povećati broj povjerenstava koje će izlaziti na teren, kazao je ministar Ćorić.

Isplata poticaja

Prije desetak dana isplaćen je prvi dio poticaja iz 2011. u iznosu od oko 950.000 KM, a radi se o poticajima za pčele i poticaji za biljnu proizvodnju-povrće.

Ostali poticaji odnosno animalna proizvodnja bit će isplaćena u što skorije vrijeme, najdalje do kraja ožujka tekuće godine, kazao je ministar Ćorić.

Također, kazao je kako je otprilike prošle godine oko 1500 pravnih i fizičkih osoba te obiteljskih gospodarstava ostvarilo pravo na poticaje u ZHŽ-u.

Programom i naputkom iz prošle godine predviđeno je da se do 10. veljače izvrši prijava tj. podnese planproizvodnje odnosno zahtjevi za ostvarivanje poticaja kad je u pitanju biljna proizvodnja (biljne kulture).

Ministarstvo gospodarstva je najavilo kako će biti značajnih promjena kada je u pitanju sustav poticaja za 2012.godinu u odnosu na prošlogodišnji način poticaja.

POPIS IMENA ZA POTICAJE U 2011 GOD. MOŽETE VIDJETI OVDJE

rasno.net