Sve više studenata u Mostaru traži posao

more, radnici, studenti, Mostar, cijene, slaba probava, probava redovita, Dubrovnik, Hrvatska zemlja, konobari, radnici, turizam, sezonski radnici, turistička sezona, turistička sezona, turistički radnici, radne dozvole, Hrvatska, stopa zaposlenosti, Federacija BIH, nezaposlenost
Arhiva
...u provodima, izlascima, putovanjima, druženjima... jedan dio njih se, pak, slobodno vrijeme odluči provesti uz rad, zapošljavajući se pomoću student servisa.

Zahvaljujući mostarskom studentskom servisu studentima se otvaraju brojne pogodnosti pa tako svi oni koji žele raditi, posao mogu pronaći u web dizajnu, kopiranju, promociji raznih proizvoda i usluga, hotelima, restoranima itd, piše Večernji list BiH.

Koji su poslovi najtraženiji

Kako bi doznali koji su poslovi studentima najzanimljiviji i najtraženiji te kakvo je zanimanje za rad tijekom studiranja kontaktirali smo Studentski centar te doznali da je zanimanje za rad u porastu u odnosu na prethodne godine.

Naš servis u svojoj arhivi broji više od 4.000 članova, od kojih je u akademskoj 2017./18. godini aktivno bilo više od 1.000, kazala je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskoga centra u Mostaru.

Prema njezinim riječima, studenti se najviše zapošljavaju u sektoru poslovnih korisnika, u call centru, u transportnom sektoru, sektoru skladištenja i tehničke podrške. Zanimljivo je pitanje i studenti kojih fakulteta su najzainteresiraniji za rad tijekom studija, na što je Glibić kazala da su najaktivniji studenti prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, dok je zanimanje studenata s ostalih fakulteta nešto manji.

Tijekom razgovora Glibić je kazala da je ove godine značajno izraženo zanimanje za rad, posebice studenata koji dolaze iz Republike Hrvatske.

Nova poznanstva

Iz SC-a se doznaje i da je rad tijekom ljeta sve atraktivniji.

Studentima ljeti nudimo zapošljavanje u ugostiteljskim objektima RH i BiH te zaposlenje u JP HT Mostar, Mepas Mallu, Degordianu BiH, UniCredit banci, New Yorkeru, Zari, Berishki, Stradivariusu... i brojnim drugim mjestima, kazala je Glibić za Večernji.

Ono što je bitno istaknuti je i da se radno vrijeme određuje prema mogućnostima i slobodnom vremenu studenata, a oni koji svoje obveze uspiju uskladiti prema poslu mogu zaraditi od 200 do 500 KM, ovisno o radnom mjestu.

Da se može uskladiti posao sa studentskim obvezama kazala je studentica Martina.

Završna sam godina Ekonomskoga fakulteta pa i nemam puno "studentskih" obveza, što mi s druge strane ostavlja više slobodnoga vremena za rad, a i može se pristojno zaraditi, zaključila je Martina, dodavši da se rad tijekom studija itekako isplati, a to, s druge strane, donosi nova poznanstva kao i poslovne mogućnosti.