Pismo navijača: Ne spominjite navijače Zrinjskog uzalud

Navodni sukobi su se zbili između navijača Zrinjskog i Veleža na Bulevaru, i kako mediji pišu oni su dogovoreni preko društvenih mreža. Prvo su se pojavile informacije da je taj sukob spriječila policija sa petka na subotu, a slijedeći dan se taj sukob ipak desio. Živim u Franjevačkoj ulici, blizu navedenog mjesta sukoba i ništa neobično nisam primjetio. Poslije sam se i raspitao kod prijatelja da li znaju nešto o tim sukobima, ali niko nije imao pojma o tome. Posvađaju se i potuku dvije osobe i cijeli grad o tome bruji , a o masovnoj tučnjavi stotinjak osoba niko nema pojma???

Pitam se otkuda nekome pravo da spominje navijače Zrinjskog u negativnom kontekstu bez ikakvih dokaza? Medijskim napisima o navodnim sukobima samo se skreće pozornost sa stavrnih problema u Mostaru kojih ima na pretek. Pojedini mediji bi sve to gurnuli pod tepih, i sve prebacili na navijače.

Da li bi možda Mostar bio normalan grad da nema navijača? Naravno da ne bi, i navijači su najmanji problem u Mostaru koji je danas možda i više no ikad podijeljen po svim pitanjima. Problem Mostara moraju riješiti oni koji su ga stvorili, a to nikako nisu navijači Zrinjskog koji se spominju u negativnom kontekstu bez ikakvih dokaza. I prije dvadesetak dana pojedini mediji su optužili navijače Zrinjskog da su napali vozila sa suparničkim navijačima na južnom ulazu u Mostar, a kada se ispostavilo da su napadači iz Sarajeva svi su naglo zanijemili.

Gospodo novinari ne spominjite uzalud navijače Zrinjskog, i ukoliko vam je potrebna senzacija za vaše posrnule i niskotiražne medije potražite je na nekoj drugoj strani.

hercegovina.info