Odlučio sam ispričati svoju priču: Ovo je istina o bolnici u Mostaru

SKB Mostar, priča
Zato sam odlučio ispričati svoju priču. Moja pokojna majka je svoje zadnje dane života provela u KBC Mostar, točnije 46 dana.

U tih 46 dana ležanja na postelji u JIL ODSJEK ZA KARDIOVASKULARNU ANESTEZIJU, živeći na aparatima i hraneći se preko sonde, više u nekom svom svijetu nego u komunikaciji s obitelji, što znači da je bila u jako lošem zdravstvenom stanju. Dolazeći joj u posjetu svaki dan sam shvaćao da su sve manji izgledi da se izvuče iz svog teškog stanja. I nažalost nije uspjela. Njen život je se ugasio 28.12.2017. godine.

U svih tih 46 dana liječnici i medicinsko osoblje nisu niti jednog trenutka odustajali, pokušavali su sve što su znali i mogli u svojoj liječničkoj domeni.

Ono što je mene kao čovjeka duboko ganulo jest ljudskost tih mladih ljudi, predanim svome poslu i brizi o bolesnicima kao da su njihovi najmiliji. Njihova strpljivost i razumijevanje prema obitelji koja je dolazila u posjete, premda nas je ponekad bilo i previše, ne može se opisati riječima. Na sve naše upite strpljivo su davali informacije premda smo i sami svjesni koliko su ta pitanja često bila ponavljana i ponekad besmislena.

Koliko god su bili u poslu i žurbi uvijek su odvojili vrijeme za nas. Doktor postaneš tako što se puno godina školuješ, ali biti čovjek, i imati takvu ljudskost u sebi, takav odnos prema umirućem pacijentu i neutješnoj obitelji mogu samo veliki ljudi.

Zato poštovani,: dr. Đurasović, dr. Ćorić, dr. Šarić, dr. Matić, Vama i Vašem divnom medicinskom osoblju neizmjerno hvala što ste bili ljudi u nama teškim trenucima.

S poštovanjem!

Božo Hrstić u ime obitelji pok. Veselke Hrstić

brotnjo.info