FOTO  FPMOZ: U Mostaru održana svečana promocija diplomiranih studenata - 21.02.2019

promocija

U prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača promociji je pristupilo 458 diplomanta: 129 magistara struke i 329 prvostupnika.

Ispred Sveučilišta u Mostaru diplomante je pozdravila prof.dr.sc. Sanja Bijakšić prorektorica za međunarodnu suradnju a potom im se obratio dekan prof.dr.sc Mario Vasilj koji je čestitao diplomantima, te im zaželio puno sreće u životu riječima"

"Poštovana prorektorice, dekani, prodekani,cijenjeni kolege profesori, asistenti i suradnici, uvaženi gosti, dragi diplomanti, poštovani roditelji i obitelji naših diplomanata.

Sve Vas iskreno pozdravljam u ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i zahvaljujem Vama, uvaženi gosti i uzvanici, što ste svojom nazočnošću uveličali ovo naše slavlje: promociju 458 diplomanta: 129 magistra struke i 329 prvostupnika .

Uvijek na kraju putovanja ili uspješno obavljenog posla čovjek osjeća zadovoljstvo postignutim ciljem. Svako naše putovanje samo je dio puta kojega zovemo život. Poštovani diplomanti, Vi sada znate kako se uspjeh postiže malim koracima. Ne zaboravite to. Ponesite sa sobom na životno putovanje sljedeće riječi pisca, koji je napisao Malog princa, Antoine de Saint-Exuper:

Ne molim Te, Gospodine, za čuda i viđenja, nego za snagu u svakodnevnom životu. Nauči me umijeću malih koraka.

Učini me sigurnim u razdiobi vremena. Obdari me osjetljivošću da odredim što je veoma važno, a što manje važno.

Molim Te za razum da odredim suzdržanost i mjeru, da kroz život ne klizim, već da razumno određujem dnevni raspored, da zapazim svjetlost i vrhunce, da s vremenom na vrijeme nađem vremena za ljepotu, umjetnost i kulturu.

Dozvoli mi da spoznam da snovi o prošlosti i budućnosti ne vode daleko. Pomozi mi da dobro djelujem neposredno, da sadašnji trenutak prepoznamkao najvažniji.

Sačuvaj me naivnog stava da u životu mora sve dobro proticati. Obdari me trijeznom spoznajom da su teškoće, neuspjesi i udarci stalni pratitelji života - uz koje rastemo i zrijemo.

Podsjeti me da srce često zamućuje razum. U pravom mi trenutku pošalji prijatelje koji će mi strpljivo reći istinu.

Uvijek ću Tebi i ljudima pustiti da mi govore. Istinu ne možemo reći sami sebi, ona nam biva kazivana. Ti znaš koliko nam treba prijateljstvo. Daj mi da budem dorastao tom najljepšem, najzahtjevnijem i najosjetljivijem daru.

Daj mi dovoljno mašte da u pravom trenutku, na pravu adresu uputim paketić dobrote uz popratno pismo ili bez njega.

Stvori od mene čovjeka koji će brazdati duboko poput broda, kako bi dotakao i one koji su "ispod".

Oslobodi me straha da propuštam život. Ne daj mi ono što želim, već ono što mi treba.

Nauči me umijeću malih koraka.

Svima Vama od srca čestitam kao i vašim roditeljima, i svima koji se zbog Vas danas osjećaju sretnima. Ovaj dan provedite u lijepom druženju kojega ćete se još dugo sjećati, jer danas je velik dan za Vas, naš Fakultet i čitavu našu društvenu zajednicu.

Svako Vam dobro i poštovanje.", kazao je Dekan prof.dr.sc. Mario Vasilj.

Na našem portalu uskoro ćete moći pogledati kako je bilo ispred HD HS Kosača, te tko je sve primio diplomu na svečanoj promociji.

HERCEGOVINA.info