Borit ćemo se protiv izgradnje zatvora u Jasenici

Zatvor

... Jaseničana koji mjesecima bezuspješno pokušavaju dobiti informaciju o spornoj izgradnji zatvora u njihovom naselju. Ispred Kriznog stožera Udruge protiv izgradnje zatvora u Jasenici Lazo Rajič podsjeća da je peticiju protiv izgradnje navedenog zatvora zbog neprimjerene lokacije potpisalo više od 950 mještana Jasenice, te naglašava da će se boriti na sve moguće načine da se zatvor ne pravi na lokaciji u naselju ugrožavajući sigurnost mještana i naselja Jasenica.

Nisu dobili odgovor

- Kad je provedena peticija mi smo sve to dostavili gradonačelniku Ljubi Bešliću i načelnici Odjela za urbanizam Marini Deronjić, kao i zahtjev sa informacijom o aktivnostima po pitanju izgradnje zatvora, jer smo neslužbeno doznali da je stigao zahtjev i da je rješavanje urbanističke suglasnosti u tijeku, kazao je Rajič.

To je kako tvrdi, 9. lipnja bilo na protokolu u Gradskoj upravi, ali kako nisu dobili nikakvu informaciju ni za mjesec dana, zahtjev su ponovili, a odgovora nisu dobili ni do dana današnjeg. To je u Jaseničanima izazvalo jedan revolt i potrebu javno progovoriti o radu i djelovanju gradskih čelnika naspram gorućih pitanja svojega stanovništva.

Prisjetivši se jednoga sastanka koji su imali s načelnicom Deronjić, Jaseničani su, kako priča Rajič, ustanovili da ona uopće ne poznaje spornu lokaciju.

- Načelnica Deronjić uopće nije znala da u Jasenici postoji Osnovna škola ''Bartol Kašić'', nego je bila uvjerena kako se radi o istoimenoj školi u Rodoču, koja je udaljena čak i više od dva kilometra od sporne lokacije, naglasio je Rajič, te joj, kako navodi, objasnio da je u Jasenici škola udaljena svega 600 metara od lokacije za najavljenu izgradnju zatvora, što je, kako podsjeća, izvan svih zakonskih okvira.

Kako je bilo jasno da je neupućena u kompletnu situaciju, Rajič dodaje da se pravdala time što nije dugo vremena na poziciji za koju slovi, te napominje kako je neprimjerno bez prethodne pripreme pristupiti tobožnjem rješavanj stvari. Drugu stranu medalje nismo uspjeli pročitati, niti iz Gradske uprave dobiti, unatoč mnogobrojnim pokušajima, bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj tijekom jučerašnjeg dana, piše Dnevni list.