Klub zastupnika HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 traži razrješenje Ramiza Jelovca

osljednja sjednica Skupštine HNŽ nije održana zbog loše pripreme i samovoljnog ponašanja trenutnog predsjedavajućeg Ramiza Jelovca iz SDA.

Zastupnici HDZ BiH i HDZ 1990 u Skupštini HNŽ ističu kako je zakazivanje današnje sjednice Skupštine HNŽ, samo 24 sata prije njezinog održavanja, tipičan primjer opstrukcije Ramiza Jelovca. On je ponovno sazvao sjednicu bez konzultiranja klubova zastupnika, iako postoji dogovor i obveza da se to više ne radi.

Izjava Ramiza Jelovca iz SDA koji je nakon sjednice ustvrdio ''kako se radi samo o izgovoru te nastavku blokiranja uspostave izvršne i zakonodavne vlasti na federalnoj razini od dva HDZ-a i SBB-a'', predstavlja najobičniji trik i obmanjivanje javnosti.

Upravo ovakvim ponašanjem trenutni predsjedavajući Skupštine HNŽ opstruira normalan rad najvišeg zakonodavnog tijela u Županiji, te izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Klub zastupnika HDZ BiH i HDZ 1990 u Skupštini HNŽ je na današnjoj sjednici tražio da se razriješi trenutni predsjedavajući Ramiz Jelovac, te da se na mjesto privremenog predsjedavajućeg imenuje netko od zastupnika koji će korektno i bez spletkarenja voditi Skupštinu HNŽ-a do izbora novog rukovodstva.

Zastupnici HDZ BiH i HDZ 1990 u Skupštini HNŽ žele još jedanput istaknuti i upoznati javnost kako neće ni pod koju cijenu dopustiti samovolju u radu i derogiranje najvišeg zakonodavnog tijela Županije Hercegovačko - neretvanske, te će i dalje inzistirati na poštivanju poslovnika o radu Skupštine HNŽ i Ustava HNŽ-a.

Uredi za informiranje HDZ BiH i HDZ 1990