U Grudama se osniva Gorska služba spašavanja

hgss

... koja je specijalizirana za spašavanje s nepristupačnih terena i u teškim prilikama, ali i svim drugim situacijama kad se procijeni da je pomoć spasioca neophodna, javlja portal Grude.com

Kako javlja portal Grude.com, utemeljitelji ove udruge su dugogodišnji spasioci Miro Bilić, Ivan Palac i Ivan Rezo koji su nekoliko godina proveli u stanici GSS-a u Širokom Brijegu, izlazeći na brojne terene na području čitave Hercegovine i šire, a sada su odlučili znanje i prikupljeno iskustvo prenijeti i na Gruđane, i pomagati kao što su i do sada radili u različitim prilikama.

U kratkom razgovoru za Grude.com hrabri mladi ljudi istaknuli su kako će GSS Grude biti na raspolaganju u svakoj situaciji. - Očekujemo dobru suradnju s institucijama i građanima, te ostalim stanicama GSS-a u okruženju kao i Savezom Gorskih službi spašavanja. U svakoj prilici biti ćemo podrška i pomoć ljudima, kazali su za portal Grude.com inicijatori osnivanja GSS-a Grude.

Vrijedi istaknuti da su osim brojnih terenskih potraga, Bilić, Palac i Rezo odradili i obuke, terenske i stručne vježbe kao i druge aktivnosti koje profesionalni spasioc danas mora proći.

O budućim koracima GSS-a Grude, osnivačkoj skupštini i obukama koje će uslijediti javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Foto: Ilustracija