Tomislavgrad: U prometnoj nesreći jedna osoba teško povrijeđena

...i noge zadobivene u prometnoj nezgodi koja se dogodila istog dana 15 minuta ranije na magistralnoj cesti između Posušja i Tomislavgrada u mjestu Mrkodol, općina Tomislavgrad ,potvrdio je dežurni liječnik navedene zdravstvene ustanove.

Isti liječnik je prenio da je povrijeđeni zbog težine povreda nakon pružene prve pomoći i mobiliziranja hitno prevezen u KBC Firule u Split

Očevid na licu mjesta su obavili djelatnici PU Tomislavgrad zbog čega je promet na spomenutoj dionici bio blokiran više sati pa su se vazači koristili alternativnim pravcima i zaobilaznicama.

Inače,sudionici jučerašnje teške prometne nezgode bili su terensko vozilo marke Mitsubishi Pajero kojim je upravljao teško povrijeđeni Dado Meštrović i autobus vlasništvo prijevozničke tvrtke Globtour Međugorje sa 46 godišnjim vozačem V.S. iz Gruda.

Prema informacijama s mjesta događaja, kao uzrok nezgode spominje se neprilagođena brzina kretanja autobusa kroz naseljeno mjesto prilikom čega je isti silovito udario u terensko vozilo koji je u tom trenutku skretalo sa magistralnog puta na sporedni.

Fena