Posušje: Rasvijetljena krađa akumulatora i prijetnje SMS porukom

27.10.2011

Jučer prijepodne PU Posušje zaprimila je prijavu o krađi dvaju akumulatora s kamiona marke Mercedes, koji se nalazio parkiran u Ulici Matije Gupca u Posušju.

Prema navodima iz prijave navedena krađa počinjena je noću s nedjelje na ponedjeljak.
Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izvršili su očevid te su poduzeli druge izvide u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela.
Operativnim radom istražitelji PU Posušje isti dan su došli do saznanja o mogućim izvršiteljima opisanog kaznenog djela - u službene prostorije su privedeni M. G. (19) iz Rastovače i stariji maloljetnik (17) iz Batina te je nad istima izvršena kriminalistička obrada tijekom koje su isti u cijelosti priznali izvršenje opisanog kaznenog djela.
Otuđeni akumulatori su pronađeni kod osumnjičenih i privremeno oduzeti te ćemo ih vratiti vlasniku.
PU Posušje u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. G. (19) te protiv starijeg maloljetnika (17) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH.

PU Posušje također je rasvijetlila kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti, počinjeno na štetu 28-godišnjeg građanina sa šireg područja općine Posušje.
U ponedjeljak poslijepodne oštećeni građanin prijavio je da mu je I. M. (42) iz Posušja putem telefona i SMS poruke uputio ozbiljne prijetnje, što je kod istoga izazvalo uznemirenost.
Postupajući po prijavi istražitelji PU Posušje izvršili su kriminalističku obradu kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je I. M. (42), zbog nerašćišćenih računa s 28-godišnjim građaninom, na opisani način počinio kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti.
PU Posušje u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. M. (42) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ-a FBiH.

MUP ŽZH

loading...