Ljubuški: Rasvijetljena krađa počinjena u Gornjoj Vitini

Prijavu o ovom kaznenom djelu zaprimili smo jučer a prema navodima iz prijave nepoznati počinitelj ili više njih provalio je u dvije stare obiteljske kuće, koje se nalaze u navedenom mjestu, te je iz jedne otuđio mjerač električne energije i približno 15 m električnog kabela, razvedenog po zidu, dok je iz druge kuće otuđio tri noža, veći broj drugih metalnih predmeta i bocu rakije.
Operativnim radom kao mogući počinitelj identificiran je D. Š. (34) iz Grabovog Vrila, općina Ljubuški, te je nad istim izvršena kriminalsitička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je D. Š. (34), zajedno s trenutno nedostupnim J. P. (22) iz Klobuka, počinio opisano kazneno djelo. Osumnjičeni D. Š. (34) predao je predmete koji potječu iz teške krađe i iste ćemo vratiti vlasnicima. PU Ljubuški naknadno će izvršiti kriminalističku obradu nad J. P. (22) te će u redovnom postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. Š. (34) i J. P. (22) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Izvor:[mupzzh.ba]